10 grunde til, at det er dumt at købe en ny nytårskjole

Som en effekt af hele vores “brug og smid væk”-kultur, så føler jeg lidt, at det er blevet forbudt at have den samme kjole på mere end én gang – især til en aften som nytårsaften. Og hvis det virkelig er tilfældet, så må der jo hænge helt overdrevet mange hjernedøde kjoler i folks skabe.

 

Jeg er jo klart fortaler for, at tøjets levetid skal forlænges maks (!), og derfor bliver mit tøj også hele tiden brugt på nye måder.

 

Men om nogen, så kender jeg jo også godt til, at jeg til en stor anledning ikke gider have den samme opmærksomhedsvækkende kjole på, som jeg havde året forinden til nytår eller til en 30-års. Jeg vil jo inderst inde heller have en ny (for mig, uden at den behøver at være nyproduceret) kjole på, så jeg får et: “Wow, hvor er du flot, hvor er din kjole fra?” når jeg træder ind i lokalet.

 

Udover det, så er der virkelig noget mega ubæredygtigt ved selskabskjoler, netop af den grund, at ingen ægte gider at have dem på mere end højst et par gange, og så hænger de bare i klædeskabet og tager plads. Det giver jo virkelig god mening, at min bedstemors generation lejede selskabstøj. Helt genialt faktisk, så kunne man vælge lige hvad man ville, og sende retur og få rens etc. med i prisen. På mange måder, så minder idéen bag jo ret meget om Veras tøjbyttekoncept.

 

Så lad os slå et slag for, at man sagtens kan have den samme kjole på flere gange – også uden, at vennerne opdager det, eller i hvert fald tænker over det!

 

Her mine 10 bedste grunde til ikke at købe en ny kjole til nytårsaften, så hvis du står og ved at gå helt i panikangst over, at du bare må have noget nyt på i år, så læs med her:

 

1. Jeg har jo egentligt ikke plads i skabet, da det allerede bugner af flere års forbrug af ja… kjoler!

 

2. Det er alligevel kun mig selv, der kan huske, hvilken kjole jeg havde på de sidste par år.

 

3. Jeg sparer penge og har råd til en spontan second hand shoppingtur til Hamborg.

 

4. Jeg slipper for shopping-stress over ikke at kunne finde den perfekte kjole ude i butikkerne.

 

5. Og ender med at troppe op i samme glimmerkjole, som alle andre fra H&M….

 

6. Jeg kan bedre overskue, at jeg ikke skal være så påpasselig på aftenen, når der bliver spildt champagne og cigargløder på en kjole, som jeg lige har brugt en formue på.

 

7. Jeg undgår kjoler med overraskelser. Jeg ved ligesom, at kjolen fungerer, når jeg har haft den på før!

 

8. Alle bliver så fulde, så folk har alligevel har glemt, hvad jeg havde på, når 1. januar banker på døren.

 

9. Jeg får mulighed for at være lidt krea med mit look i stedet for at hoppe i det nyeste nye ligesom alle andre.

 

10. Jeg får helt 100 bedre karma i 2018 ved at gå året i møde i en god genbrugssag (det er okay at pudse glorien).

 

Skulle du alligevel være fristet til at købe en ny kjole, så kan du købe en af følgende 8 genbrugssager fra Veras, og se hvordan jeg let dresser dem ned til hverdag. Det var så lidt 🙂

 

// Rebecca Vera

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>