10 hverdagsting i ugen, som jeg har optur over

Selvom ugen har været præget af en bihulesbetændelse, som på trods af pencilen, stadig presser snot i flæng ud i mit kranie, og jeg (uden jeg ved hvordan) render rundt med brækket riben, som jeg nok burde tage på skadestuen med, min negl er knækket og jeg har modtaget to mails fra min bankrådgiver… SÅ har jeg det jo fremragende! Intet mindre. Solen skinner. Halleluja!

 

Endnu en uge er gået, og selvom jeg til tider føler, at verden (og mit temperament, svingende humør og ærlighed) er imod mig, så prøver jeg at se på bægeret halv fyldt – andet giver jo slet ingen mening!

 

Mit liv er pt. en lang check-liste af gøremål, både på et personligt og arbejdsmæssigt plan. Jeg prøver virkelig at holde fri, det gør jeg virkelig, men så når jeg jo heller aldrig til bunds. Kender I det, at når jeg endelig føler, at jeg omsider er nået til bunds i flagede mails, og tænker “Yes, hvor er du go!”, mens jeg mentalt streger den ud fra min to-do-liste, så lur mig om der ikke også altid kommer 80% af mails retur igen, som jeg igen skal forholde mig til og svare på igen igen… Såååå stop dog…

 

Så det jo heldigvis godt, at det er de små ting i hverdagen, som jeg kan få optur over! Her kommer ugens top 10 liste:

 

1. At det er lyst om morgen: Måske en lille ting for mange, men en kæmpe stor ting for mig! Jeg hader mørket, endnu mere end jeg hader kulden, og på trods af, at det har blæst en pelikan hele ugen, så er der ikke noget federe end at cykle i dagslys på arbejde inden klokken er otte. Jeg GLÆDER mig simpelthen SÅ meget til at det fra nu af kun bliver lysere og varmere! Wuhuuuu!

 

 

2. Når mænd tør være dem selv, ærlige og gentlemen: Ligesom jeg føler, at jeg ikke kender ét menneske af det modsatte køn, som jeg synes er noget værd at samle på, så vender det hele på en tallerken. Det er jo ALTID når man mindst venter det, ik? Åh, selvom jeg hader det (lorte) udtryk. Jeg mødt flere søde af slagsen, gentlemen, som er ærlige, umiddelbare og ikke bange for at være dem selv og vise følelser – og hvor har jeg dog savnet det! Tak for jer, og for at jeg har fået troen på, at der findes nogle derude som tør at være dem selv!

 

3. Studieboliger i containere: Et projekt som jeg faldt over i ugen er dette, som BIG og Hay står bag, og giver mig lysten (og kun den alene) til at være studerende igen. Ej, måske kunne det også være lidt lækkert med noget mere ferie. Genial idé! Tagterrasse, udsigt over vandet i første række, bopæl i indre by og så med et lille gårdmiljø i læ for omverden – og så i den flotteste turkise farve! YAY! På trods af, at boligerne kun er 27-35 kvm, og koster 4000-5000 kr. så ser det ud til at pladsen er udnyttet optimalt.

 

4. Stilladset hjemme er ved at blive fjernet: Jeg tænker vi alle har prøvet det, men Gud hvor er det dog noget af det mest stressende at have håndværkere hamrende fra kl. 7 om morgen med en lignende attitude, som når jeg helt glad på instastory: “Se mig, jeg mega tidligt oppe en søndag morgen uden tømmermænd at træne”, råbende fra gadeplan op til 5. sal uden at tage hensyn, men bare vil ‘show off’, at de er morgenfriske, allerede i gang med at arbejde. Et tagprojekt som har trukket ud i 3 måneder (og venner, vi startede i slut august!) og et stillads som har omringet mig i 5 stilladsers bredde på begge sider af min lejlighed, og et tag, en tagkontruktion, men værst en 5. sal som har fået nye gulve… Gud hvor jeg nyder stilheden her til morgen. Jeg glæder mig som et lille barn til at det crap er væk, og jeg igen kan gå nøgen rundt i min lejlighed.

 

 

5. Når naboer rent faktisk er hjælpsomme: Oveni hele stillads tjuhajet, har jeg været nødsaget til at tømme mit loftrum. På mange måder godt, for gemmeren i mig (jeg vælger at kalde hende bæredygtige Lone, som ikke nænner at smide noget ud, som kan bruges og ikke er i stykker), hun gemmer max! Nå, men så var der en kæmpe kasse med bøger fra min studietid, som jeg febrilsk har prøvet at sælge, men med en ny udgave hvert andet år (hvor er det dog LIDT bæredygtigt altså!), så ældre bøger hurtigere end modetendenser… Hvert fald, kassen vejer et ton, og når min søde nabo fra 5. sal selv foreslår at sætte den op på loftet, helt uden jeg skulle røre en finger, så bliver jeg sgu lidt glad indeni. Jeg synes altid naboskab ender med at være brokken om skrald på trappen, praktiske gøremål i ejendommen eller larm – og så det godt nok dejligt når det indimellem bliver modbevist.

 

6. Gratis læring om fremtidens arbejdspladser: I går var jeg forbi Space 10 i Kødbyen. Egentlig, så har jeg ikke gjort mig så meget i at komme ud og få ny inspiration til Veras, og egentlig bare få sparket til mine egen idéer om fremtiden – der er jo så absurd mange fede talks og events konstant, som jeg ville ønske jeg havde tid til at deltage i og suge mig viden. I går var dagen, hvor jeg tog mig sammen, og hvilken optur. Space 10 havde sammen med Start Up Everywhere to dages mini festival “What Walks”. I går hørte jeg så om den über kreative dame Irene fra Anton & Irene, fortælle om hendes hendes sidste 10 år som kreativ for virksomheder som Google, Spotify mm. som “dræbte hendes kreativitet” til i dag, hvor hun kun designer og ikke skal tage sig af at følge en brief og tilfredsstille en kunde som, da hun sad på bureau. Hun var sådan et likeable menneske, og helt igennem inspirerende at høre på. Hun havde de vildeste “Note to self” (og du kan se hele talken på video her). Hun sagde så mange guldkorn – og så er hun bare skide kreativt!

 

 

7. Veras er ved at komme på plads: Armen, der er som sagt konstant praktiske gøremål. Det er seriøst som om det aldrig stopper, men heldigvis, så har vi denne uge både fået galgeskilt op, skilt på facaden, prøverummet er kommet på plads med gardin og spejl, og så på trods af, at vi har fået revet hele gulvet op i lageret i kælderen, så det SKØNT endelig at få krydset liiiidt af sin tjekliste. Ikke mindst, så overleverer jeg nøgler til nye udlejer i Vendergade mandag, og jeg glæder mig til at være helt done og kun have ét lejemål at tænke på…

 

 

8. SoMe komplimenter fra fremmede varmer: “Jeg vil være som dig når jeg bliver stor” trillede der lige ind i min indbakke på Instagram her i forgårs… WTF. Hvor sødt altså! Der sjældent noget så dejligt som at få komplimenter, ogg så lige især i uger, hvor jeg føler, at jeg kæmper. Tak for din søde besked. Nårh, ja, for ikke at nævne en dame som hedder Marie, som også skrev den sødeste mail i sidste uge, hvor inspireret hun var af mig, og om hun måtte følge mig en dag på arbejdet. Hun kom ned i mandags og hjalp os på kontoret. Tak til alle jer som hjælper og virtuelt klapper på skulderen – det betyder seriøst alverden!

 

9. Venner som besøger mig: Normalt, så stresser dig mig at få besøg. Det var faktisk det værste ved,at vi i Vendersgade i starten både havde butik og kontor i samme lokaler. På trods af, at jeg elsker mine venner, så har jeg bare ikke “tid” til at blive forstyret fem gange dagligt, og det endte tit med, at jeg følte mig en smule ubehøvlet, at jeg ikke havde “tid” til mine venner, nu de lagde vejen forbi mit sted. Og det fedeste ved hverdagen nu er, at selvom jeg har travlt, så har jeg meget mere overskud til at sige hej og bruge 5-10 min på en kort kram og snak. Og det sgu altid så mega dejligt, at jeg har venner som støtter op og kommer forbi og siger hej! Tak for besøg i ugen Peter-Emil, Mads, Jakob og Nina!

 

 

10. Middagsmad fra Sidecar: OKAY! Jeg vidste godt, at Sidecars morgenmads brunch lignende ting er hjernedød (prøv det hvis ikke I har, men kom tidligt), MEN deres asiatiske aftenkøkken er helt seriøst også noget af det vildeste jeg længe har prøvet. Store portioner til billige penge, og helt perfekt at dele – det er jeg jo ret fan af, så man kan smage en masse uden at blive for mæt af en kæmpe ret. Jeg er specielt glad for Bao med kylling og deres squash salat – seriøst to die for!

 

 

Må I have en dejlig weekend <3

 

// Rebecca Vera

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>