3 mandlige standholdere om genbrugsjagten: “Vi skal have flere tiltag med fokus på herregarderoben”

På søndag forvandler vi endnu engang Buen til et ægte loppemekka, når vi afholder Veras Market Boyband Edition! Vi har jo prøvet i lang tid at få flere mandlige standholdere til – efterspørgslen har alle år været stor, men det er begrænset hvor mange mænd, som magter at bruge sin søndag på at sælge ud af deres klædeskab.

 

Det er skide sjovt – om man er kvinde elle mand, og det er på tide, at I flotte mænd bliver overbevist om, at genbrugskluns er det nye, både når det gælder at købe, men fo rder er noget at købe, så skal der jo også være nogen som sælger. På vores marked på søndag finder du ikke blot din nyeste grønne stil, du scorer måske også en lækker loppedame, nu du er i gang? Find hvert fald lidt inspiration til 8 måder du scorer årets kup (og dame) lige her.

 

Vi har spurgt sidste års standholdere til mandemarked i oktober Kenan, Frederik og Luca standholdere ind til hvad de mener fremtiden byder på for mænd og tøjforbrug og hvordan vi får flere til at shoppe og sælge kluns på markeder.

 

De tidligere mandige standholdere fra venstre Kenan Mandrup @kenanmandrup, Frederik Nielsen @fredeeerikemil, Luca Løve, som alle sælger ud på søndagens marked.

 

Har du før solgt ud af din garderobe?

 

Frederik: ”Ja, jeg har tidligere solgt til Veras Market og det gik over al forventning. Jeg solgte sidste sommer under buen. Jeg havde 3 IKEA shoppers med, men endte med kun, at slæbe ét enkelt med retur igen. Mit salg resulterede i cirka 4.000 kroner, så mere kunne jeg ikke ønske mig. De indtjente penge, blev ligeledes investeret i nyt tøj, så det var herligt”

 

Luca: ”Jeg har været på Veras Market to gange. Første gang solgte jeg for ca. 3.000 kroner, hvor jeg havde jeg ret meget tøj med. Anden gang havde jeg væsentlig mindre med, men solgte alligevel for 1.600 kroner – så det har været en succes.”

 

Kenan: “Jeg var med sidst der var Veras holdt sit mandemarked og der tjente jeg omkring 6.000 kroner – over alt forventning og havde udsolgt efter få timer.”

Så det siger os jo, at der er et ønske for at mænd at shoppe tøj på markeder – så hvorfor gør flere det ikke?

 

Hvorfor tror du, at mænd kan være tilbageholdende, når det gælder salg af  brugt tøj på – og i særdeleshed på markeder?

Frederik: ”Min erfaring siger mig, at det er væsentligt nemmere at finde/sælge vintagetøj som kvinde. Da mænd har for vane, at smide deres tøj ud, eller bære det i så mange år, at tøjet ikke er værd at sælge/give videre. Dog er mit tip til alle drenge/mænd at tjekke kvinde-sektionerne ud i genbrugerne og til diverse markeder, da meget af tøjet også kan bæres af os mænd.”

 

Luca: ”Generelt, så tror jeg bare ikke at mænd bruger så meget forskelligt tøj, at de har grund til at tænke over at købe genbrug.”

 

Kenan: “Jeg tror, at det er fordi mænd er dovne, men også fordi størstedelen af mænd ikke køber vintage ting, men hellere vil have den nyeste kollektion.”

 

Frederik, 23, er en ægte loppegænger fra Charlottenlund som er storforbruger af genbrug, og både købt og solgt igennem flere år. Frederik driver Instagram-shoppen @lostandfound.vintage, og når han på søndag gæster Veras Market hiver han de hotteste vintage Louis Vuitton tasker, trendy bøllehatte og hurtige solbriller med. Vi glæder os. 

Hvor hørte du om Veras Market første gang, og hvorfor har du valgt at sælge ud?

Frederik: ”Jeg opdagede Veras gennem facebook for cirka 2 år siden. Jeg har været fast gæst lige siden, hvis det har passet, hvilket det oftest har gjort, da det foregår om søndagen, og søndag er lig med loppedag. Jeg er her fordi, at der er en kæmpe strøm af mennesker igennem markedet. Alle typer er velkomne og du har rig mulighed for, at sælge alt fra dine billige basic items til dine dyre designer ting. Der er ligeledes altid en hyggelig-søndagsstemning og så vil jeg gerne støtte den gode sag som Veras har kørende.”


Luca: ”Min kæreste tager tit til tøjmarkeder og sælger ud, så hun har nok påvirket mig lidt. Der hersker en hyggelig atmosfære på Veras Market, og der kommer mange unge mennesker der kun er interesseret i at købe tøj, eller forældre der køber tøj til deres børn som gaver – så der potentielt stort salg.”

 

Kenan: “Fordi Veras tiltrækker det rigtigste crowd! Rebecca Vera er en god veninde, så jeg hørte om det dengang hun startede Veras.”

 

 

Hvad er den største fordom, som du oplever, at mænd har om genbrugstøj og finde brugt tøj på markeder, som efter din mening ikke passer?

Frederik: ”Har oftest hørt, at genbrugstøj er et symbol på, at man ikke har særlig mange penge imellem hænderne eller, at det var vammelt at gå i andres gamle tøj, men dette udsagn er et symbol på total uvidenhed. Min holdning er, at man får meget mere for pengene, og at man oftest er langt mere stilbevidst end personen, som kun shopper i storcenteret eller i de velkendte high-end-forretninger. Typisk er din stil langt mere individuel og unik end personen som kun shopper nyt.”

 

Kenan: “At genbrugstøj ser for slidt ud. Mange mænd køber få, men dyre ting og er ikke så tilbøjelige til at gå i genbrugsforretninger eller på loppemarkederne.”

 

Hvilke items og brands tager du med på loppe på søndag?

Frederik: ”Jeg har et bredt udvalg med. Grundet opstarten af min lille virksomhed, så har jeg rigtig mange high-end-vintage items med, såsom solbriller, tasker, sommerfrakker, læderjakker, trøjer, skjorter og bukser. Vil mene, at mine ting både kan bæres at mand som kvinde. Jeg har tøj med fra brands som: Yves Saint Laurent, Gucci, Comme Des Garcons, Prada, Evisu, D&G, Valentino, Burberry og meget mere.”

 

Luca: ”Jeg sælger mest Adidas, og ellers er farvet tøj også noget der generelt tiltrækker folks opmærksomhed, især lyse farver og pastel farver. Ellers er vintage tøj generelt noget jeg ser går godt ift. til salg.”

 

Kenan: “De fleste ting kommer til at være fra Han Kjøbenhavn. Trøjer, jakker, solbriller mm.”

 

Hvad kan brugt tøj fra markeder og vintage- og genbrugsforretninger, som nyt ikke kan?

Frederik: ”Oftest får du noget unikt, som kun få eller ingen andre har samtidigt med, at det er en ubeskrivelig tilfredsstillelse ved et fund af mange-tusinde-kroners dyre items til stort set ingen penge. Det er ren nostalgi at kigge på gamle klæder fra bedstefar og bedstemors tid. Det bedste ved genbrugstøj er, at give tøjet nyt liv.”

 

Kenan: “Det har en historie og en autencitet fra en anden tid som nyt tøj ikke har.”

 

 

Kenan, 31, har byens hurtigste stil. Med en forkærlighed for sneakers, tracksuits, skarpe solbriller og guld-accessories, har han en ægte Nørrebro stil, du ikke vil gå glip af! Kenan har arbejdet flere år i modebranchen og har en kodyl samling af alt fra Han Kjøbenhavn, Adidas og masser af limited sneakers.

 

Hvor finder I selv de bedste genbrugsfund?

Frederik: ”Hvis jeg svarede på dette, ville det svare til, at give en vindende-lotto-kupon videre til en tilfældig i metroen. Ej! Jeg må indrømme, at jeg nyder at gå på skattejagt i provinsen, da priserne oftest er halveret i forhold til priserne i København. Røde Kors i Hellerup er ligeså en ”sikker vinder” Der er stor udskift på stativerne og damerne i forretningen er utroligt søde + at det er nemt, at finde sjældne gamle designer ting.”

 

Luca: ”Jeg finder mest genbrugstøj online og i genbrugsbutikker”

 

Kenan: “Online. Jeg bruger sider som Ebay og Etsy.”

Hvordan ser fremtiden ud for jer kære mænd i forhold til tøjforbrug og genbrug sådan generelt?

Frederik: ”Fremtiden ser særdeles lys ud. Genbrugsbølgen har aldrig været større og hypen er stadigvæk voksende. Det er, og bliver meget mere tilgængeligt end tidligere. Med  min instagram forretning, føler jeg selv, at jeg er med til at gøre det mere tilgængeligt for forbrugeren.”

 

Luca: ”Jo mere at vintagemærker og generelt genbrugsmærker bliver populære igen og værdsatte, jo mere vil mænd nok gå efter genbrugstøj frem for nyt. Jeg vil hellere have en sjælden dyr mærkejakke købt billigt som genbrug, end en dyr ny jakke som alle har.”

 

Kenan: “Fremtiden ser bedre ud, men der kunne sagtens være endnu større forbedringer.”

 

 

Når Luca, 26, ikke er på genbrugsjagt med kæresten eller sælger ud på Veras Market, studerer han til pædagog og laver musik i sin fritid. Hans cool Adidas tracksuits og farverige items sælger sindsygt godt – selv damerne er vilde med det!

Hvad skal der til for at vi får flere mænd til at shoppe og sælge genbrug?

Frederik: ”Flere markeder med fokus på herregarderoben såsom Veras tiltag med ”Herre Markeder” mener jeg, er det helt rette tiltag. Jeg tror dog uanset hvad, at genbrugshopping altid vil være båret frem af kvinderne, men mener dog også, at det er muligt at manden bliver mere interesseret i netop dette. Hypen vokser. Genbrug er kommet for at blive. Flere bliver bidt af skattejagten på det næste vintage-fund.”

 

Kenan: “Mere fokus på vintage styles til mænd. Veras skal åbne en butik til mænd. Det er klart!”

Hvad er jeres bedste tip til mænd der gerne vil i gang med sælge ud på loppe?

Frederik: ”Mit bedste tip er, at der absolut ingen grænser er for, hvad man kan sælge. Man skal droppe spekulationerne om hvorvidt det kan sælges eller ej. Bare fordi du selv er træt, af dit gamle tøj, så er der helt sikker én derude som synes det er flot, og som kan give det nyt liv. Dette er en af glæderne ved at købe og sælge genbrugstøj.”

 

Luca: ”Sæt standen op så det er overskueligt, lav nogle skilte så man kan få info om standen og tøjet. Sørg for, at det farvede tøj ses bedst da det tiltrækker folk. Og så skal man sætte en ordentlig pris – der er ingen der gider købe tøjet for dyrt.”

 

Kenan: “Vær kæk og find din indre sælger frem. Det kan aldrig blive for meget på loppe”.

 

 

Kenan og vennen Mads til sidste marked.

Hvad er dine forventninger til søndagens Veras Market?

Frederik: ”Mine forventninger er at sælge størstedelen af mit medbragte tøj, at have en hyggelig søndag med mine gode venner og ligeledes shoppe i de andre stande. Et salg af samme kaliber som sidste år, ville helt bestemt også varme godt.”

 

Luca: ”At der bliver solgt en masse tøj og at folk går glade hjem med gode fund eller med penge på lommen”

 

Kenan: “Jeg forventer at få solgt størstedelen af de ting jeg tager med og god interaktion med de mennesker, som kommer til markedet.”

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>