6 bæredygtige initiativer, der gør livet lettere

Onsdag. Efterår. Mørkt. ØV! Og ja, vi indrømmer gerne, at vi langt hellere vil praktisere sofadag i en kæmpe dyne end at bevæge os ud i den blæsende efterårsverden, men ja, det er ikke en mulighed for de fleste af os.. Så frem med frakkeskjoldet og op på jernhingsten, og til de af jer, som holder en lille pause – her er et indlæg til jer.

 

Veras damer har herunder samlet en række bæredygtige initiativer, der på hver deres unikke måde skænker miljøet omtanke, hvilket vi på ingen måder kan få armene ned over, da Moder Jords velbefindende fylder meget i vores store genbrugshjerter.

 

Lad os forresten lige slå fast, at ordet ”lettere” også liiiiige skal forstås symbolsk. Faktisk med vægt på det symbolske, da selvfølgelig vil nogle af disse bæredygtige initiativer medvirke til hurtigere og smartere løsninger i hverdagslivet, men særdeles til løsninger, som vil gøre din samvittighed lettere (hehe…).

 

Læs med her og få indblik i en række smarte brands, nye som gamle, der er med til at gøre en forskel.

 

 

1. Good on You – det klær’ dig at kende sandheden

 

 

Good on You er en australsk app med bæredygtig mode og ærlighed i højsædet. Gennem appen kan du tjekke alverdens brand, herunder danske Ganni, og finde frem til, hvorvidt brandet yder en indsats for miljøet. Udover at finde frem til det miljømæssige, har du også mulighed for at undersøge mærkets forhold til dyrevelfærd og arbejdsforhold. Det vil altså sige, at du kan afsløre om et brand er bæredygtigt eller ej gennem en simpel app!

 

Alle mærker bliver vurderet i forhold til de 3 kategorier og får derudover en samlet score. Fx har Ganni fået 1 ud 5 prikker og dertil kommentaren ”We avoid”, hvor Underprotection har modtaget 4 ud af 5 og kommetaren ”Good”.

 

Hvilket brand vil du ”afsløre”? Læs mere her og download appen!

 

 

2. Underprotection – se smuk ud i genbrugsplast

 

 

Det danske undertøjsbrand med sloganet ”Almost as sustainable as being naked”, går all in på æstetik og etik, hvilket vi kun kan anerkende, da nøj hvor er det bare pænt! ”Endelig noget bæredygtigt tøj, der ikke bare er basic” tænker vi, hvilket vi også kan fornemme har været en tanke for Underprotection selv, da de udtrykker, at det er vigtigt for dem at få kvinderne, der bærer det, til at føle sig max fab!

 

Alle deres styles er skabt af bæredygtige materialer under ordentlige forhold. Læs mere om Underprotection her!

 

 

3. Simple Feast – hurtigere end din lokale durum-bar 

 

 

Her er der så endelig et initiativ med bæredygtighed i fokus, der rent faktisk gør dit liv lettere! Simple Feast er det nyeste skud på stammen, som går all in på den bæredygtige måltidskasse, som henvender sig til netop dig, der enten er vegetar, veganer eller som blot nyder en kødfri mandag i ny og næ (hvor vi måske alle bør nyde en kødfri dag mere end én gang om ugen.. Vi har vel alle hørt om kødproduktionens CO2-udlejning og forbrug af vand). Hvad endnu bedre er, at alt fra retterne til indpakningen er bæredygtige, og det er da bare som sød musik i vores ører!

 

Læs mere om Simple Feast her.

 

4. LØS Market – genbrug dit gamle syltetøjsglas 

 

 

LØS Market er et forholdes nyt initiativ på Vesterbro, der tilbyder en helt ny indkøbsoplevelse, der vil gøre dine indkøbsvaner langt mere bæredygtige. Initiativet, der også kalder sig for den emballagefrie købmand og som har mottoet ”Det bedste affald er det vi ikke skaber”, tilbyder nemlig en økologisk oplevelse, hvor du kan købe netop den mængde varer, som du står og har brug for, eftersom ingen af varerne er pakket ind i emballage på forhånd, hvilket skåner din skraldespand (og dermed skraldemanden og forbrændingsanlægget og altså miljøet) og er med til reducere madspild.

 

Emballagen kan du selv medbring eller købe hos LØS Market. Læs mere her.

 

5. Manucurist – få grønne fingrespidser  

 

Den franske mærke Manucurist står bag et spritnyt, vegansk og økologisk initiativ med titlen ”Green”, og som du måske allerede har gættet er der tale om neglelak. Green udmærker sig ved sine naturlige ingredienser og plejende formel, og derudover så overvej lige, hvor delikate de fine pastelfarver og hvor classy de mere støvede nuancer er.

 

Få grønne fingre (eller nok nærmere grønne negle) med Green!

 

 

6. Pechuga – pynt din nipple 

 

 

”Free the nipple” er hvad Pechuga mener, som står bag en række sjove og ret så seje unisex t-shirts med cute emoticons, som er placeret lige ved nipple. De forskellige tees er både fairtrade og organisk fremstillet, hvilket er et vigtigt aspekt for Pechuga, der skænker omtanke til både mennesker, bæredygtighed og planeten, og ja, selv deres labels er lavet af genbrugspapir. Udover tees, der nok skal peppe dit humør op, så står Pechuga bag en række solbriller, som der seriøst er et kig værd!

 

Læs mere og tjek Pechugas cute tees og top tunet sunnies ud her!

 

 

Kærligst,

Veras damer

 

Har du aaaaaalt for meget tøj, du ikke bruger og ønsker at gøre noget godt for miljøet (og måske endda også tjene et par skillinger på det)? Kom forbi Veras, byt dit tøj til nyt, sæt dit tøj i kommision, deltag i vores loppefester eller shop blot brugte godter. Læs meget mere på Veras Vintage og find inspiration i vores magasin

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>