Kan din bedstemors tøj virkelig være sejt?

I denne uges #Verasfaves undersøger vi, hvorvidt en gammel dames tøj virkelig kan være awesome, når en lidt yngre model hopper i det.

 

Hver Veras dame har sammensat et personligt look baseret på gammelt genbrugstøj – dvs. baseret på tøj som mange forbinder som værende illelugtende, hullet, beskidt, nasty og på ingen måder flatterende. Vi hopper ned i genbrugsgraven i håbet om at skubbe til grænserne og fordommene, og måske får vi endda skabt nogle ret så sprøde looks. Læs med og bedøm selv om vi fash eller trash.

 

Vera, kommunikationspraktikant 

 

 

Meleret vintagekjole, 340 DKK/point // Vintage uldfrakke, 550 DKK/point (UDSOLGT)// Håndtaske fra Zara, 150 DKK/point

 

 

Vores bonus Vera er hoppet i et stilrent og max cute look med masser af retro referencer, der ikke går ned på komforten:

 

“Mit tøj skal helst være komfortabelt, gerne lidt farverigt og feminint. Outfittet er lige i min ånd – den orange 60’er vintagekjole er virkelig behagelig; stoffet er tykt, så helt perfekt til nu, hvor vejret er lidt ustabilt, så man kan stadig have bare ben uden at det bliver for koldt. Til de lidt køligere dage vil jeg bruge den med en ternet jakke over, som gør mit look mere hverdagsagtig, især med et par neutrale sorte sneaks.”

 

Viktoria, brand manager

 

 

Vintage tylkjole, 650 DKK/point (UDSOLGT)// Ternet vintage blazer, 400 DKK // Vintage bælte, 130 DKK/point // Vintage håndtaske, 200 DKK/point 

 

 

Viktoria rocker lag-på-lag metoden i dette legesyge og sprøde outfit, der på ingen måder keder øjet, der ser:

 

”Jeg har lyst til at have dette outfit på både til hverdag og fest! På kontoret dresser jeg den heeelt ned med sneakers, bredde casual, bukser og uldent tern. Da kjolen og blazeren begge er oversized (hvilket vintage jo også tit er) giver jeg looket figur med et bredt bælte for at skabe en feminin silhuet. Til fest vil jeg bruge outfittet med en sej høj støvle. Ift. min personlige stil afspejles den igennem de lyse farver, og et mix af feminin og sporty – og ikke mindst max komfortabelt!”

 

Katrine, kommunikations- og eventansvarlig

 

 

Vintage skjorte, 230 DKK/point (UDSOLGT)// Plisseret nederdel, 220 DKK/point (UDSOLGT)// Vintage jakke i look-alike læder, 325 DKK

 

 

Katrine med sit blændende smil er hoppet i et mindst lige så blændende outfit, der embracer fun og femininitet:

 

”Jeg elsker farver, og når jeg skal iklæde mig dagens uniform, beslutter jeg mig altid først for en farve – og ofte bliver det hele bare valgt i samme farve eller tone. Det er nemlig max nemt, for så udelukker det jo resten af mit skab, der ikke er i den farvetone – og det ender altid med at se riiimelig cool ud (i mine øjne i hvert fald..) uden at gå cirkusprinsesse i den. For selvom jeg selv intet har imod et godt Fru Pigalopp-outfit, kan jeg godt se på min kærestes blik hvis jeg liiige er 10% (okay 60%) for meget..

 

Lige pt. er lilla en absolut favoritfarve for mig – det er en lys og sensommerfin farve, der alligevel er en del mere mystisk og dragende end de klare sommerfarver som gul og lyseblå, jeg har slidt op sommeren lang. Ugens favoritter skulle derfor selvfølgelig være i lilla toner, og jeg har længe haft øje på den fineste plisserede nederdel i lavendel, som jeg ikke fatter stadig er i butikken (psst: jeg hapser den altså snart, at i ved det!). En lyselilla vintageskjorte i det rareste stof og et par mørkeblå velour-pumps med retro hæl passede perfekt til, mens jeg lige vovede pelsen og smed lidt hvid ind i det hele – for den hvide vintage vinyljakke med strudselignende stof gav lidt much needed coolness til hele moletjavsen.”

 

Kirstine, assisterende moderedaktør

 

 

Vintage læderjakke i rød, 550 DKK // Asiatisk bluse i silke, DKK/point (UDSOLGT)// 90’er-bukser, 300 DKK // Vintage H&M taske, 120 DKK

 

 

Kirstine har taget turen tilbage til 90’erne og kombineret looket med lækker silkebluse fra selveste Orienten:

 

”Det her er et lidt mere afslappet look fra min side af, som jeg helt sikkert kunne finde på at hoppe i til hverdag. Det er et outfit med humor og historie, og ja, så er det lidt kitsch som følge af det 90’er præg, jeg er gået efter. 90’erne er for mig noget, der super svedigt, men på grænsen til at være en anelse kikset, hvilket jeg synes afspejler et vist mod og en grad af selvironi. Min personlige stil er baseret på ord som legende, humoristisk, foranderlig og ekstremt farverig. Fun fact: alt pånær bukserne og skoene er fra en gammel dame.”

 

Rebecca Vera, CEO og grundlægger

 

 

Vintage natkjole (coming soon) // Retro dunjakke, 600 DKK

 

 

Rebecca er klar til at springe direkte til fest (eller måske også på hovedet i seng?) i denne alsidige natkjole, der er pimpet max op med et par retro støvler:

 

“Jeg føler lidt, at alt tøj kan bruges hele året. Og en vintage natkjole skal da slet ikke holde mig tilbage, da den kan bruges både om dagen og om vinteren. Mixet med de hvide 60’er lakstøvler og en stor vintage dunjakke i samme toner fuldender mit look, og for mig at se kunne det ligeså godt være fra en efterårskollektion, som hænger i butikkerne pt., blot til en brøkdel af prisen – og som altid til gavn for vores fine lille planet.”

 

Carla, butiksmedarbejder

 

 

Bouclé jakke, 450 DKK // Vintage skjorte m. fiskedetaljer, 420 DKK // Armani bukser, 400 DKK

 

 

Kære Carla spreder glæde i sit lyse og nuttet outfit, der rummer fine fiske-detaljer og hotte high-end styles:

 

”Dette look spiller max for mig – en følelse af Sporty Spice møder finurlige 90’er fund. Jeg elsker comboen af unikke vintage fund og ekslusive high-end items, som kan peppe et look op og virkelig skille sig ud. Her har jeg fx matchet en vild 90’er skjorte (med muslinger og fisk!), hvide tight jeans og en lille smart taske. Dette outfit er perfekt til de fleste lejligheder – det kan dresses ekstra op med en rå støvle eller bruges med hurtige sneakers.”

 

 

De udvalgte styles kan findes i butikken og online <3

 

Kærligst,

Veras damer

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>