C40-forvirret? Vi guider dig til de fedeste events

Du har helt sikkert hørt om klimatopmødet C40, men er du heller ikke helt med på, hvad det handler om og hvorfor det er vigtigt for dig? Læs med her, så guider vi dig gennem hele molevitten step-by-step. Det er nemlig meget mere end vigtige mænd i jakkesæt og timelange forhandlinger.

 

Københavns Kommune står i spidsen for C40 som værter for dette års topmøde. Fra den 9. oktober til den 12. oktober skal borgmestre fra hele verden mødes for at diskutere klimaforandringer og de bæredygtige løsninger, der skal til, for at redde vores klode. Målet er at sætte handling på de ord og aftaler, der kom på plads under Paris-aftalen i 2015.

 

Mens hele det politiske aspekt er spændende, er det dog ikke noget hverken os eller dig kan deltage i. Så lad os i stedet se nærmere på alle de festligheder du er inviteret til – så du også kan blive klogere og være med til at gøre en forskel. En masse røvseje virksomheder præsenteree deres take på bæredygtige løsninger – heriblandt os selv! Det får du mulighed for at mærke til Live Like Tomorrow – en festival, der er den åbne del af C40 topmødet, som alle kan deltage i. Og som i øvrigt har gratis entré.

 

 

Live Like Tomorrow giver den gas fra onsdag den 9. oktober til lørdag den 12. oktober. Her får du vores festivals-anbefalinger, så du nemt kan gå på opdagelse i klimafestivalen.

 

Go Boat VR 09/10

Ved Havnescenen ml. Langebro og Lillelangebro, kl. 12.00-18.00

 

Siden 2014 har GoBoat udlejet både udelukkende drevet på sol- og vandenergi. I denne uge kan du gå på opdagelse i Københavns kanaler uden at forlade fastlandet. GoBoat er gået all in på Virtuel Reality, hvor du kan opleve Københavns karakteristiske arkitektur og hyggelige atmosfære gennem en visuel rundtur. Ret blæret! Eventet afholdes flere gange i løbet af ugen – læs mere om hele molevitten her.

 

Spisehuset, Food of Tomorrow 09/10

Ved Onkel Dannys Plads, kl. 17.00-12.00

 

Vores madvaner har unægteligt indflydelse på klimaforandringer og skal derfor også nytænkes. Og det behøver på ingen måde betyde, at fremtidens madvarer bliver uinspirerende, utilgængelig eller uden smag.

 

Café Hverdagen og hele samfundet omkring Onkel Dannys Plads byder dig velkommen til deres bæredygtige fælleskøkken med fokus på klimavenlig mad. Du kan også udforske produkter fra fremtidens supermarked, for eksempel fra Rebæl, Foodture, Planteslagterne og Plantepølsen. Det hele sker flere gange i løbet af ugen – læs mere om hele eventet her.

 

 

Green Kayak 10/10

Ved Havnefronten ml. BLOX og Langebro, kl. 12.00-18.00

 

Kunne du tænke dig en gratis kajak-tur i Københavns kanaler? Green Kayak er en bæredygtig NGO, der er båret af frivillige som kæmper for et renere København. Hele festen er gratis på to betingelser: 1. Du bruger din tid på vandet med at indsamle affald og 2. deler din oplevelse på sociale medier ved hjælp af #GreenKayak. Tilbuddet gælder alle dage – læs mere om eventet her.

 

Klimaklubbens Skattejagt 10/10

Lokationen udleveres, når du registrerer dig, afholdes hele dagen. 

 

Klimaklubben inviterer til en Scavenger Hunt, hvor du kan opdage klimavenlige initiativer i Nørrebro og Nordvest. Det skal være maks inspiration til dig, så du i fremtiden kan være med til bekæmpe klimaudfordringerne til hverdag. Hop på din cykel og opdag lokale løsninger! Skattejagten kører alle dage – læs mere om hele eventet her.

 

Veras Tøjbytte 11/10

Ved Vester Voldgade foran Gloria, kl. 15.00-22.00

 

Vi disker selvfølgelig også op med et bæredygtigt alternativ til det tekstil-overforbrug vi har i Danmark. Vi tager imod jer alle med åbne arme til en kæmpe tøjbytte-fest. Det er helt gratis at veksle 3 items til nyt – medbring 3 stykker tøj, sko eller accessories som andre kan få glæde af, og vi sikrer, at dine varer får nyt liv hos en af #verasdamer mens du kan shoppe nyt, brugt på stedet. Alle varerne fra vores cirkulære tøjbyttekoncept kan også købes til ekstra skarpe priser på dagen.

 

Følg med i tøjbytte-eventet på Facebook, eller læs mere om Veras til Live Like Tomorrow. Det bliver sjovt, gratis og selvfølgelig bæredygtigt.

 

 

Rethink the Built Environment 12/10:

Roberts Jacobsens Vej 44R, kl. 10.30-12.00

 

Vores tanker på arkitektur og byggematerialer bliver også udfordret under Live Like Tomorrow. Deltag i en guidet tur gennem verdens første upcyclede boligprojekter – hvor genbrugte vinduer, resterende træ og 1400 tons betonaffald fra Københavns Metro er omdannet til moderne byhuse. Den perfekte søndags-hygge aktivitet, læs mere om hele eventet her.

 

 

Vil du have mere?

Det her er faktisk kun en brøkdel af de mange fede arrangementer, der er blevet stablet på benene. Tjek det fulde program ud, måske finder du endnu flere ting du skal udforske i løbet af ugen.

 

Og mangler du noget at lave på søndag? Så er vi klar med endnu et Veras Market, hvor du kan shoppe bæredygtigt og med god samvittighed. Denne gang disker vi både op med mande- og dametøj – følg med på Facebook. Vi kamp-glæder os til at se dig!

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>