Nye strikkestjerner: se hvem du skal tjekke ud

Strik hitter derudaf! Måske skal du selv i gang med pindene, eller måske betaler du dig fra det – i hvert fald giver vi dig her inspiration til dit nye strikkeprojekt (eller -køb) og til tidens store strikkestjerner. 

 

Som du nok har set på Instagram, i Go’ morgen Danmark eller hos din gode veninde, er der gang i strikkepindene rundt omkring i landet – altså HELE landet! Om det er corona-krisens kedsomhed, der kradser eller bare lysten til at være krea, ved vi ikke, men én ting kan vi sige med sikkerhed: det går ikke stille for sig!

 

Og vi er vilde med det! I Veras oplever vi (og du kender det helt sikkert selv) at alle I #verasdamer passer ekstra godt på det tøj, som har en symbolsk værdi for jer. Det kan være den der kjole, du landede din kæreste i, eller t-shirten som du svedte igennem til på din første Roskilde Festival (vi savner også dobbelt!). Den slags tøj ryger aldrig ud. Når kluns kan skabe den form for affektionsværdi, hvad er så bedre end at skabe sit heeeelt eget? Med alle de anstrengelser og kluddermor-øjeblikke, der ligger i en hjemmestrikket vest, mon så ikke du beholder den for evigt? Og måske tvinger du den næste generation til at passe godt på den også? Det ka’ vi li’ <3

 

Måske er du en ægte strikke-ekspert, som har strikket din egen version af Ganni-strikken, eller måske har du kun lige kastet dig over din første hjemmestrikkede karklud (det er da også noget!). Uanset hvad så har vi spottet dem, de nytænkende strikkere, som begiver sig ud i nye strikkeprojekter og giver dig inspiration og råd med på din strikke-vej.

 

Vi er dykket ned i Instagram, for her boomer det med den ene optur strikke-profil efter den anden. Der er både profilerne med de overskuelige opskrifter, dem med de  nyeste trends, og dem med en helt nytænkende tilgang til at strikke. Følg med, tjek dem ud og lav dit eget take på deres strikkerier.

 

Klar, parat, strik!

 

Kærligst

Damerne bag Veras

 

 

1. De simple opskrifter, vi alle kan være med på: @spektakelstrik

De fineste veste i lette materialer og lyse farver – gi’ os én af hver, tak!

 

Super-strikkeren Mie står bag Instagram-profilen og virksomheden Spektakelstrik, hvor hun viser sine nye designs inden for strikning. Gennem hendes Instagram kan du også finde hendes hjemmeside med udførlige strikkeopskrifter, hvor vi alle kan være med – hallelujah!

Her har Mie iført sig en af de populære strikveste udover en skjorte – og så i lyserød! Den gad man da godt eje, ikk’?

 

Som nybegynder eller øvet, synes vi klart, at spektakelstrik er et besøg værd. Find dit nye projekt – når den karklud, du er igang med nu, er done – selvfølgelig!

 

 

2.  Den nuttede og finurlige strik: @marmalade_knitwear

Okay, vi er solgt. Pasteller, finurlige elefanter og fine jordbær – Marmalade Knitwear har det skønneste univers.

 

Mere nuttet blir’ det ikke! Strikkede elefanter, citroner eller jordbær – og alt sammen i de kæreste blå, gule og lyserøde farver. Den nye strikke stjerne på Instagram @marmalade_knitwear har imponeret os med sine søde motiver, som jo er helt perfekte til foråret med en ternet nederdel eller over en blomstret kjole. Kan du set det for dig? Det ka’ vi!

Matilde er strikkeren bag de flotte striktrøjer og veste, og hun styler dem selv på sin egen Instagram, her foran flotte blomstermarker, som passer perfekt ind i det yndige univers.

 

Du kan få fingrene i hendes strik her, men hvis du er ægte garvet, kan det også være at du selv skulle prøve med et citron motiv?

 

3. Det æstetiske univers: @mariamollerdk

Fyldige silhuetter, spil med farverne og billeder med fokus på detaljerne – Maria forstår at gøre strik super-savlende-appetitligt-æstetisk at se på.

 

Maria, som står bag instagram-profilen @mariamollerdk, tager strikkeuniverset ned i øjenhøjde. Maria tager sine følgere i hånden og inviterer os ind i sit hjem, strikke-processer og inspirationen bag hendes strik. Maria er en kreativ sjæl med øje for æstetik og kreativitet, som hun deler ud af med guides, som kan hjælpe dig til at kickstarte din strikke-karriere.

Maria sidder så fint der i sin sofa med sin hjemmestrikkede lilla sweater, de sprødeste ternede bukser, hjemmedesignede øreringe og et nyt strikkeprojekt. Må indrømme der opstår en lille snært af misundelse herfra!

Bliv inspireret, misundelig eller bare dybt imponeret – tjek Marias insta ud her, vi lover dig, det ikke er et besøg, du fortryder!

 

 

4. Den stribede skønhed: @Josefine_dyring_knit

Se nu her. Det er strikket-stribe-perfektion! Josefine har fat i den lange ende (af garnet), og vi er spændt på, hvad hun finder på næste gang.

 

Josefine har taget bloggerne med storm for at sige det mildt, og vi forstår godt hvorfor. Josefines stribede strik har skabt helt nye trends – med ekstra lange ærmer, t-shirt ærmer eller noget helt tredje, og altid med en karakteristisk puffy-feeling i designet. Strikkene er i flotte farvekombinationer, med striber i forskellige bredder og kan styles på et væld af måder!

Her er Josefine selv hoppet i en af de fine stribede striktrøjer med korte ærmer. We likey!

 

Josefines strik sælges gennem hendes Instagram her eller i butikken Sabine Poupinel. Josefine er relativt ny i strikke-gamet, men hun gør det monstergodt, og hende vil´ vi gerne støtte <3

 

 

5. Den bæredygtige strik: @anden_omgang

@Anden_omgang sætter nye standarder for strik ved at skabe nyt garn ud af gamle modeller – bæredygtigt og mega fint, hvis du spørg’ os. Anden Omgang har i samarbejde med strikkunstner Stine Leth lavet et kunstprojekt, hvor Anden Omgang laver garnet og Stine Leth skaber skulpturerne. Se lige med til højre.

 

Anden Omgang er stadig relativt nye i strikke-gamet, men vi spår dem til stor succes! Som den eneste arbejder Sofie, som står bag Anden Omgang, nemlig udelukkende med genanvendt garn. We loooove! Med sine garnprocesser tryller hun brugte striktrøjer og nulrede halstørklæder om til finurligt nyt garn i de smukkeste farvetoner – som hun så strikker nye veste, trøjer og huer af. How cool is that?

 

Anden Omgang har flere måder at genanvende strik på – som her hvor en gammel trøje bliver trævlet op til perfekte “nye” garnruller. Genialt, jo! 

 

 

6. De perfekte perler: @laerkebagger

Shit hvor er de fine! Klassisk strik møder et mylder af perler, og vi kan slet ikke få nok! Det er sikkert meget sværere at have med at gøre, men hold op hvor er det også bare en ny liga. 

 

Lærke Bagger er den ukronede strikkemester, som har været i gamet i mange år, og nu har hun udfordret den klassiske striksweater med perler. Kreativiteten vil ingen ende tage, når farverige garntyper kombineres med flotte farverige perler – mere ekstra bliver det ikke! Vi synes, hun er virkelig blæret – og virkelig Veras!

Lærke i eget strik-masterpiece. Farver, teksturer, kraver og silhuetter – der leges med det hele og med stor succes.

 

Strikkeprojektet er Lærkes levevej, og vi forstår hvorfor. På hendes instagram her kan du se hendes nyeste strikkeprojekter, men tjekke hendes egen styling af trøjerne ud.

 

 

7. Den fashionable trendsætter: @nithstudio

Lange ærmer, nye dimensioner og helt anderledes designs. @Nithstudio har fingeren på pulsen og gir’ ikke slip lige foreløbig. 

 

Nithstudio startede sin virksomhed her i 2020, og vi tror på dem! På deres Instagram præsenterer de nye styles og designprocesser – og så kan vi fortælle at vores alle  sammens sangfugl, Malene Bjerre, optrådte i en Nithstudio strik til det danske Melodi Grand Prix. Strikken tager helt ny form hos Nithstudio med elefanthuer, ekstra lange ærmer og ripped striktrøjer – alt er ude af boksen. Du kan allerede få fingrene i din strikkede elefanthue eller oversized sweater gennem Nithstudio’s egen website.

Det kan godt være, at foråret er over os, men vi er altså ikke færdige med denne elefanthue. Måske den stadig kan du’ på en kold juni-morgen?

 

 

Har du minus tålmodighed? Køb din nye strik brugt

Vi håber, at vores syv udvalgte strikkestjerner har givet dig blod på tanden til selv at lære at strikke. Her har du i hvert fald fået syv gode bud på, hvor meget strik kan – og at strik slet ikke behøver være kedeligt og fornuftigt!

Skulle det nu alligevel være lidt for stor en mundfuld at strikke løs selv, eller har du bare mere mod på at holde dig til karkludene (det er også godt at kende sine svagheder!), så tjek lige vores udvalg ud på webben. Der lander hver dage fine striktrøjer, -veste og -kjoler, som er så gode som nye!  Hvem ved, måske er den faktisk hjemmestrikket og leder efter en ny ejer?

 

Vi glæder os til at høre om dit nye strikkeprojekt – hjemmestrikket eller ej! <3

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>