Det er ikke Distortion, som tisser og sviner på gaden – det er os!

OkaaaaaY!!

 

Så går det snart ned for 4 dages yndlings fest, når Distortion indtager gaderne og Reffen (som er den bedste fest!)

 

Folk er glade, flotte as fuck, sommeren er liige om hjørnet – og Distortion er for mange måde startskuddet på, at NU bliver det sol, varme, lange lyser aftener med udendørs gril-arrangementer med venner, også på hverdage, og der er aaaaltid lige tid til et koldt glas rosé. En aftendukkert. En lidt for gennemsigtig eller barhudet beklædning. Og for at rende rundt og spille lækker i solbriller, også selvom det er en sky – den er jo lige kommet, ik?

 

Jeg elsker elsker elsker den her tid på året! Den gør det ‘værd’, at jeg har haft semi depressioner over kolde tone-i-tone-asfalt-himmel tjuhaj dage i 8 måneder. Og hvor folk, er semi ligeså pessimistiske, som jeg selv er nu.

 

Distortion er en hyldest til København! Og jeg hylder Distortion!

 

Men hvert evigt eneste år, så bliver min facebook smasket til med hade kommentarer til Distortion om:

 

 • Hvor meget de larmer i gaderne
 • Hvor meget der stinker af pis
 • Hvor meget skrald der ligger over alt
 • Ikke at forglemme, hvor mange iPhones, som folk har fået stjålet i deres brandert!

 

Nu er det første år, i flyvende 7 år, hvor jeg slet ikke har noget at gøre med Distortion, MEN, Distortion er stadig i mit hjerte og de og Københavns Kommune, brand, politi, sponsorer og streethost, som poster penge i kæmpe line-up og scener, og ikke mindst de hundredevis af FRIVILLIGE (som jeg også selv var), som arbejder dag ud og ind – op til 6 måneder inden Distortion – for at DU skal have det nice!

 

Dét er der mange som glemmer, når de sætter sig foran skærmen og sviner Distortion til!

 

De glemmer, at der er en hel del folk, som har brug uanede af timer på, at DU kan føle dig sikker, når du aber rundt, og har drukket dig så tæskestiv, at du ikke ved hvor du er inden klokken slår 18. Så du ikke skal gøre en fløjtende skid andet end at tænke, hvordan du kan have det sjovest!

 

Og det er her, at unge og ældre og mange danskers opdragelse er SÅ sygt smålig og mildest talt ligeså forkælet, som dem der brokker sig over, at de får ‘for lidt’ i SU!

 

Jeg bliver gal!

 

Skide hamrende gal over at INGEN én gang skriver:

 

“TAK, Distortion. Tak for det kæmpe stykke arbejde I gør! Tak for, at alle jer bag Distortion “gider” at gøre alt dette for, at jeg kan få lov til at te mig som et barn, der drikker alkohol for første gang, og have en fest, hvor jeg ikke skal bekymre mig oprydning, og hvor føler mig sikker”

 

Det er er seriøst 2 dage på ét år! To hverdage, hvor folk alligevel læser til eksamen, er på arbejde, eller kan tage et andet sted hen indtil inden folk kl. 22 kan hoppe hjem i din seng igen – så faktisk kun 1 dag der hvor de bor!

 

Så inden VI (hvis du altså er én af dem i blandt) vælger, at projektere vores personlige problemer om manglende sex fra kæresten, fordi han/hun hellere ville feste, at vores chef er en røvbanan, som netop har valgt at ligge et møde kl. 8 om morgen dagen efter Distortion, eller vi måske hørte en squeeze af noget Justin Bieber, da vi åbnede dit vindue i misundelse over, at vi ikke kunne være på gaden og feste, fordi de danske skoler har valgt, at alle eksamener og afleveringer ligger på det bedste tidspunkt på året…. Så husk lige!

 

Vi er jo faktisk ikke ægte er sure på Distortion, men på vores egne personlige ting i livet.

 

Distortion startede som en hyldest til det danske natteliv – ikke for at irritere os! Nej, de fejrer København, og sætter København på Europakortet, som at være én af de eneste byer, hvor kommunen giver lov til at spærre gader af, så

 

 • VI kan abe rundt i gaderne
 • Hvor VI kan få lov til at larme og danse, som idioter på afspærrede gader
 • Hvor VI kan vælge at tisse på opsatte gratis toiletter (eller lade være)
 • Og hvor VI kan vælge at bruge skraldespande, i stedet for at smide skrald på gaden!

Men VI kan selvfølgelig også være et svin, og svine Distortion til på SoMe. Men så skal VI blot huske, at det man siger at man selv, og det er satme ikke Distortion som TISSER, SVINER og LARMER! De rydder jo netop op efter alle OS som gør! (Og igen, jeg skal slet ikke spille hellig, for jeg har da bestemt også tisset bag en bil eller to…)

 

Når, det så er sagt, så er Distortions gadefesterne desværre også blevet for folk langvejs fra, som ser deres snit til at komme og mildest talt “smadre”, fordi de ikke har en personlig relation til området i København. Og de skulle seriøst også til at tage sig sammen, og opføre sig ordenligt med respekt for andre!

 

For vi er 100% enige i, at gadefesterne slet ikke er så hyggelige som det var en gang, og at der for mange stive opdragende teenager, som ser deres snit til at hærge byen. Folk skal tage sig sammen! Men også ift. at hate på Distortion, for det er fandme ikke deres skyld, at folk behandler byen med så lidt respekt!

 

Men venner, lad os hellere hylde København for, at vi har en organisation som Distortion, for at vi har en kommune som giver lov til det, en politihold som stiller op, og et brand og sikkerhedsberedskabshold, som bruger måneder på at planlægge brandveje for vores sikkerhed mm. og ikke mindst SYGT mange, som arbejder for at VI kan have det sjovt.

 

Og vælger VI at svine og tisse, så det er ærligt OS SELV vi skal blame!

 

Beklager, mit sure opstød, og at jeg er en smule gal på forhånd.. (Det er mest af alt, så er det fordi jeg ikke selv skal ud og feste – get my point?)

 

Men er jeg sgu alligevel lidt træt af, at vi har tendens til aldrig at værdsætte en skid, fordi vi er så satans forkælet. Så tænk lidt udover din egen snude (det kan I jo se, at jeg tydeligvis gør med mit blogindlæg… ik?), køb et gadearmbånd, og støt op om diversiteten og fede initiativer som sætter København og københavnere på verdenskortet!!

 

Og så hav en opturs fest! Og hyld lige Distortion for, at du kan pisse og svine i gaderne til (hvis du altså vil det), mens andre rydder op og passer på dig, når du fester rundt som en stiv teenager <3

 

// Rebecca Vera

 

a36cb8a1-bdcb-40b9-a393-69aca27917c5 db5e0123-e9b2-4aca-8b60-9a2dfb6c5e1b

2 kommentarer
 1. Hvordan tror du det er at være lille barn og opleve store, voksne, fulde mennesker der råbende, grinende og uden respekt pisser og skider på ens hjem?
  Hvilket signal er det at sende til Københavns børn at voksne festivalgæster ikke er bedre pottetrænede end børn i 2 års alderen? 

  1. Hej Susan. Ja, det er noget svineri. Så håber jeg du opdrager dit barn bedre end det 🙂 Hav en dejlig dag! Dbh. Rebecca Vera

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>