En tilflytters byguide: 6 københavner-spots du skal kende

København, Kjøfenhavnstrup, Staden – kært barn har mange navne.

 

Tilbage i 2017 flyttede jeg fra Sønderjylland til Hovedstaden! Byen, som jeg bedst kendte fra Anna Pihl og Sjit Happens. Jeg var både overvældet og forvirret over, hvordan jeg skulle finde mit nye stamsted eller en ny søndagsrutine, når jeg kun kendte Kongens Have, Parken og Billy Booze. Samtidig skulle jeg balancere studie, SU og spritnye bekendskaber. Måske er det en situation du genkender?

 

Jeg har heldigvis lært af fejlslåede aktiviteter i byens turistfælder, så no worries: Jeg er din Veras eksil-jyde, som guider dig med 6 aktiviteter, så du sammen med dine nye studiekammerater får det maks hyggeligt!

 

Kærligst,

Johanne, kommunikatonspraktikant og èn af Veras damer

 

1. Vesterbro: Folkehuset Absalon 

Billederne er fra Absalons Instagram, hvor du kan følge med i deres festligheder hver dag.

 

Er du træt af, at man altid kun kommer hinanden ved gennem alkohol? Folkehuset Absalon ligger på Sønder Boulevard i hjertet af Vesterbro og er spækket med fantastiske aktiviteter for alle typer. De byder på alt fra tirsdags-scrabble over croquis og bordtennisturnering til søndagsyoga! Der er ikke det event Absalon ikke får stablet på benene – følg deres vilde program lige her.

 

2. Indre by: Studenterhuset på Købmagergade 

Billedet er fra Studenterhusets Instagram, følg dem for en masse spas og løjer.  

 

Så blev det fredag – du er sikkert alligevel blevet tørstig, samtidig med, at du graver meget dybt i lommen efter mønter. Studenterhuset på Købmagergade har øl til små penge. Og læser du på København Universitet er der seriøse rabatter at hente! Derudover åbner Studenterhuset op til folkekøkken, quiz night, fredagsbar, og meget mere! Følg deres kalender lige her.

 

3. Frederiksberg: Veras Market

Vi kommer ikke uden om vores favorit-aktivitet over dem alle: loppemarked! Det er et fantastisk fællesskab på loppe – alle er i godt humør, tager sig tid og er friske på en snak. Og så er der noget for enhver smag! Tag din nye studiegruppe under armen, for vi holder Veras Market hver søndag under Buen til og med oktober! Bare rolig vi lopper også hver anden weekend i Nørrebrohallen i vinterhalvåret.

 

Har du lyst til at tjene lidt ekstra moneten til at supplere din SU? Så sælg ud af dine aflagte godter på Veras Market. Shop en stand til lige her.

4. Nørrebro: Mellemøstligt delemad

Nørrebro er hele verdens spisekammer og der er ikke en ret, du ikke kan opstøve i 2200! Nørrebro emmer af mellemøstligt mad, og er ofte kendetegnet ved deleretter! Nyd krydret mad med nye venner, det er hyggeligt, lækkert og ikke mindst billigt! Vi anbefaler blandt andet Mahalle på Nørrebrogade 51.

 

Pssst; i vinterhalvåret finder du også Veras Market i Nørrebrohallen!

5. Østerbro: (vinter)badning ved Nordhavn

Okay, Østerbro er unægteligt kåret som speltmødrenes mekka, men lad dig ikke skræmme for mellem barnevogne og øko-irma, gemmer der sig nogle ret fede spots! Hop på cyklen og tag forbi havnebadet i Nordhavn – selvom vi nok har set det sidste til sommeren, kan du roligt tage hul på vinterbadningen. Måske endda gøre det til en ugentlig tradition med en studiekammerat?

 

6. Amager: Ud i det blå

Man kan godt hige efter lidt frisk luft engang i mellem og det giver København rig mulighed for! Det dejlige er, at naturen har plads alle vegne. Særligt Amager er spækket med oaser, der gør byen mere grøn. Tag en søndags gåtur, når du er færdig på Veras Market. Du kan slentre rundt på Islands Brygge, Christianshavn, Christiania, Amager Fælled eller Amager Strandpark!

 

Forhåbentligt har du fundet en aktivitet, der passer lige til dig og dine venner! Og bare rolig, lige om lidt er du en garvet københavner, der ved præcis, hvor du skal drikke din kaffe og få dit genbrugsfix! Vi glæder os til at se jer alle på vores markeder – følg med i kommende events på Facebook.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>