Hvilken af de 6 upcycling typer er du?

Sponsoreret 

 

Grøn omstilling er på dagsordenen alle steder, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi skal omlægge vores vaner i mange henseender. Uanset om vi snakker mad-, transport- eller ferievaner. Derfor er vores shoppevaner heller ikke nogen undtagelse. Og tøj, venner, det ved vi jo godt er en af de helt store syndere. Det mest simple, som vi kan gøre i vores hverdag (udover at købe mindre nyt og købe i bedre kvaliteter, hvis vi endelig skal – købe da brugt), så handler det i høj grad om om at vi skal forlænge vores tøjs levetid.

 

Vi har sammen med Naked Juice over sommeren haft fornøjelsen af at give tips til hvordan man får en mere bæredygtig garderobe, hvor det at købe brugt og bytte tøj er to er de bedste muligheder. Vil du gør dig klogere, så kom i gang med at bytte til byt med Veras tøjbyttekoncept eller læs mere om hvor meget brugt tøj du får for kun 260 kr. til Veras Market.

 

I dag vil vi gerne slå et ekstra slag for repair og upcycling, og hvordan du kan give dit tøj et længere liv – til hverdag og til Veras Market.

 

Vi skal nemlig også blive bedre til at reparere  og ikke blot smide ud, når vores lynlås er itu eller når vores bukser er revnet. Upcycling er også en af de helt vindere til at forlænge dit tøjs levetid. Der er flere instagram konti, som har startet smp brands, hvor de syer tøj af aflagte tekstiler såsom duge og gardiner og til vores to upcycling events, som vi har afholdt med Naturhistorisk Museum havde vi også fundet en masse overskydende tekstiler, som de besøgende kunne lave fine totebags ud af. Se billederne fra eventen her og kom selv i gang.

 

Upcycling er en af de letteste måder at give ens brugte tøj nyt liv, og sammen med Naked Juice slår vi et slag for at for at vise jer hvordan du kommer i gang: Uanset om du er den dovne type, som ikke helt magter et hjemmeprojekt eller om du er i den kreative ende, så har vi svaret til dig.

 

Kærligst,

Veras damer

 

1. Til den simple: Saksen er din bedste ven

Det er ikke raketvidenskab og det er et hack vi alle har gjort brug af, for nogen klinger det måske endda af nostalgisk barndom: at klippe bukser til shorts. Men udnyt tricket i større skala, så vil du opleve, at der er så meget tøj at hente! Få fat i stofsaks og sytråd:

  • Klip ærmerne af din jakke så du får en vest
  • Forvandl din lidt for korte yndlingskjole til en top
  • Eller klip din langærmede skjorte til en sommerlig t-shirt

 

2. Til den dovne: Go One Size/Oversize

Du skal ikke være størrelsesforskrækket. Et item kan se fantastisk ud, selvom størrelsen ikke passer 100 procent! Det kan virke lidt besværligt at lægge størrelsen ind, når man har en nederdel, der er blevet for stor eller har arvet en kjole, som er lidt løs i taljen. Det kan løses let og ubesværet. Et bælte gør underværker, udover at det giver dit outfit kant, kan det også fremhæve dine smukke former!

 

Vi har skrevet et indlæg hvor du kan få inspiration til 4 måder at style tøj i for store størrelser – læs det her.

 

3. Til den øvede: YouTube er dit upcycling mekka!

Er du en rigtig krea-hest eller bare lidt garvet på en symaskine? Så er YouTube dit upcycling-mekka. Der er ikke den ting, du ikke finder en turtorial på. Har du overvejet, at din fars gamle skjorte kan blive til en sød ternet kjole  (som i øvrigt er on trend!) eller at dine gamle løbe t-shirts kan blive til en neon top? Nej vel – det er bare med at komme igang!

 

Tjek blandt andet denne video for meget mere inspiration.

 

4. Til den kreative: giv dit tøj nye farver

Det lyder måske en smule besværligt, men det er faktisk lige til! Batik er altså stadig en ting, og det er uden diskussion den letteste måde at give din strandkjole helt nyt liv. Måske har du et par lyse jeans, der sidder spot on, men du kunne tænke dig en mørkere vask? No problem, tekstilfarve har din ryg! Så slipper du også for at købe et par nye.

  • 4 ting du mangler til batik: farve, elastikker, et bomuldsitem i lyse farver og en spand!
  • Genfarv dine bukser enten i vaskemaskinen eller i hånden – simple as that! Husk at det ikke er alle materialer, der kan farves.

 

5. Til den smarte: Dit tøj er fuld af muligheder

Dit tøj kan have mange flere funktioner end du tror. Se mulighederne i din skjorte, ved at knappe eller binde den på andre måde end du plejer. Husk nu, at glasset er halvt fyldt!

 

6. Til alle Veras Damer: opgrader dit tøj med Naked Juice!

I ny og næ trænger vi alle til mere farve på tilværelsen! Det gælder også vores kedelige muleposer eller basic t-shirts.  Det behøver faktisk ikke være svært, uanset om vi taler brodering, fryns eller patches

 

Og du kan komme igang allerede d. 1. september til Veras Market under Buen, hvor du (igen) får mulighed for at peppe din t-shirt eller totebag op sammen med Naked Juice, så den bliver lidt mere liret – og holder lidt længere. Den svenske model og illustrator Cajsa Wessberg har designet en række smukke patches, som gør din t-shirt eller tote helt unik!

 

Du kan tjekke de vildt fede patches og illustrationer ud på Cajsas Instaprofil.

 

Når loppe-shoppingen bliver lidt for hård, kan du forkæle dig selv med lækre juices fra Naked Juice! De bruger altid 100% friske grønsager og frugter i deres juices. Læs mere om konceptet bag de lækre juices i Rebecca Veras indlæg her!

 

En lille bonus info: Veras har det fedt over, at Juice flaskerne er lavet af genbrugsplast. Derudover er de firkantet, hvilket er liiiidt bedre for miljøet. Der kan nemlig være flere flasker med i forsendelserne, og det mindsker deres kulstoffodaftryk. Det synes vi er ret cool!

 

Vil du også sælge ud på Veras Market under Buen, så klik en stand hjem til næste ledige marked i september – det er lige her det sker.  Få besked direkte i indbakken, når nye stande sættes i salg via nyhedsbrevet, du kan tilmelde dig her.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>