Jeg får min inspiration fra gamle damer

Selvom jeg jo er den irriterende type, som nærmest kun går i brugt tøj fra Veras, sååå er jeg jo heller ikke mere hellig end at jeg også følger trop, og shopper nye trends i high-street-forretninger.

 

Ikke fordi, der ikke findes et alternativ i brugt stand, men nogle gange slår min shoppetrang om en bestemt trend også til – og det er også imponerende hvad der er at finde at kups, hvor kvalitet og pris hænger sammen. Et high-street-fund, som holder, er bare liiidt bedre end noget, jeg har givet det der svarer til 5 besøg på Sticks’n’Sushi for ish.

 

Men ærligt, så gider jeg ikke at ligne alle andre – og det er nok det største minus ved high-street-branchen. For det er så “safe” at købe det samme som alle andre render rundt i, og jeg gider ikke at ligne en mainstream plain jane scandi type, som alle andre (sorry!).

 

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at high-street er totalt no-go. Faktisk, så får jeg sygt optur på, når det lykkedes mig at style et high-street-fund, så det ser eksklusivt og unikt ud, selvom det er hevet direkte ud af sæsonens kollektion!

 

For mig, så handler min bæredygtige ideologi ligeså meget om at mindske tøjspild og derved netop se muligheder i nyt og brugt tøj, som hvordan det sammensættes på ny og idéerne ikke lader sig styre af sæsonens: “det her må du eje denne sæson” og “og de her ting, kan du ikke have på denne sæson” – HVORFOR IK? Man kan satme hvad man vil, og jeg er SÅ træt af, at der er nogle, som føler, at de skal “diktere” hvad der in og yt. Nej, det er yt ikke at have personlig stil, og gå i præcis det, som jeg selv synes er pænt og nice til mig!

 

God stil handler om at være et godt eksempel ved bl.a at forlænge sin garderobe ved at se muligheder i alt sit tøj. Både high-street og genbrugsfund. Og ofte er det netop, når jeg kombinerer de to ting i et outfit, at der opstår sand magi! For eksempel kan jeg med en basic high-street-t-shirt og en high-street-strik bruge min yndlingssommerkjole året rundt.

 

Netop dette har jeg snakket om med Nørrebro Bycenter, som var med ude på markedet i foråret, hvor jeg gav mine bedste tips til, hvordan jeg ser mulighederne i brugt tøj sammensat på ny med high-street-fund fra deres butikker. Og der er faktisk flere godter at finde, end jeg umiddelbart havde troet!

 

 

Outfit #1: En fest-tyl-nederdel kan snildt bruges til hverdag

 

Jeg elsker vilde loppefund, og mit gule lange tylskørt er klart en farvorit.

 

I tænker sikkert: “Det kan jeg da ikke have på til hverdag”, men jo, venner, det kan man altså sagtens! Smid en neutral sweatshirt og en matchende skjorte under, og et par sneakers, som matcher over- eller underdel, og så holder det 100p også til en hverdagsdag på arbejdet eller studiet.

 

Tip: Vælg ikke sort eller hvid, da det kan blive for hårdt op imod den gule farve, og netop gør, at den fremstår endnu mere: “Hej, jeg har lige taget min gule over-the-top nederdel på – se mig”.

 

gul-nederdel

 

Pullover, Vero Moda // Bluse, Vero Moda // Nederdel, Vintage

 

Outfit #2: Brug sommerkjolen året rundt

 

Mit bedste tip til at forlænge garderoben er jo egentlig (easy nok) at bruge hele min garderobe året rundt, og ikke tænke på, om det er en “sommer”kjole eller en “vinter”strik – for ærligt, sådan som vejret alligevel skifter i DK, så må det være modebranchen, som har sat de ord på tøjet, så vi køber mere nyt.

 

Her bruger jeg en natkjole/underkjoler/sommerkjole (kært barn har mange navne), som en ekstra top. For en “sommer”kjole fungerer også selvom det ikke er 30 grader (og nogle gange er det jo nærmest spild at jeg shopper kluns, som jeg kan kan gå med 2 uger om året).

 

Fyr den sammen med et par blomstrede bukser i samme toner og en t-shirt (som også sagtens kunne være en strik, langærmet eller sweatshirt) som igen har nogle af de samme toner, som i buks eller kjole. Selvom printet ikke er det samme, så kan jeg sagtens mixe lidt, uden at ligne et cirkus. Synes jeg hvert fald selv 🙂

 

blomstrede-bukser

 

Tee, Vero Moda // Blomstret kjole, Vintage // Blomstrede bukser, Vero Moda

 

Outfit #3: Gør din skøre vintageskjorte klar til hverdag

 

Et par basic bukser virker stort set til alting, og er derfor en mega bæredygtig ting at have i sin garderobe.

 

Det kan måske være udfordrende for mange at kaste farver på ens hverdagslook, men en skjorte er nok det første sted, som jeg ville starte. Den er nemlig super let at nedtone, og gøre klassisk pæn til en helt almindelig hverdag på kontoret. Og på med en denimjakke, hvis det bliver en smule for meget.

 

stribet-bluse

 

Denimjakke, Vila // Stribet skjorte, Vintage // Bukser, Vila

 

Jeg håber, at I kunne bruge min tips, og har lyst til at kaste jer mere ud i bare at gøre ting – og ikke tænke så meget over, om det er high-street, vintage eller fra sidste sæson. Der er ingen regler, hvad angår god stil, og det handler blot om at prøve sig frem – og ikke mindst føre sig frem, som du ejer stedet!

 

// Rebecca Vera

 

img_1994

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Nørrebro Bycenter.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>