Jeg har fundet nøglen til et lykkeligere liv

Hvis der er én ting jeg hader (og ja, jeg ved godt, at man ikke må hade), mere end end typen, som ikke kan fordrage frisk koriander, så er det satme at vaske tøj! Det tager SÅÅÅ lang tid, jeg spilder min tid og jeg keder mig!

 

Derfor, så var det også med jubel i armene, da jeg forleden læste en artikel Politikken om en ny kæmpe undersøgelse, hvor det er videnskabeligt bevist (jeg vælger hvert fald at tro på det med lukkede øjne!), at jeg bliver altså bare lykkeligere af, at have en rengøringsdame! Og alt anden hjælp i hjemmet, som aupair, gartner etc.

 

Som sendt fra himlen – for jeg har ægte haft brug for en legitim undskyldning, som skulle retfærdiggøre overfor min bank, at det altså ER en KÆMPE prioritet at blive forkælet på hjemmefronten – også selv kontoen er i minus!

 

For er der én ting, som er mere røvsyg end at gøre rent, og stå i kø, så er det satme at vaske tøj! Spild at mit liv, spild af min kostbare tid. Og giver mig absolut intet indhold i livet.

 

Og som I nok kunne tænke jer til, så har jeg også ALT for meget af det, og det flyder over alt – også selvom det er rent – for når jeg har vasket det, ja, så er jeg jo ikke færdig med det endeløse evighedsprojekt. Nej, så skal det også foldes og lægges på plads. Såååå mange led, og alt for lidt indhold. Og jeg bliver træt!

 

Jeg HADER DET! Virkelig – alt i processen involveret i tøjvask giver mig semi kriller, og ville semi tage 500 pull-ups ekstra per gang jeg var til Crossfit, hvis jeg slap for det møj!

 

Og nu skal I da alle sammen høre hvorfor jeg hader det så meget (og lur mig, om I ikke har det på samme måde):

 

  • Først skal det sorteres i farver – efter jeg har taget alt det beskidte kluns op af min semi ildelugtende vasketøjskurv – og jeg hader at sortere det i farver!
  • Så skal jeg også lige huske, at bestille tid til at vaske tøjet i kælderen
  • Slæbe det ned fra min lejlighed på 4. sal
  • Slæbe det op igen (jeg vælger idiotisk også, at slæbe 2-3 Ikea sække per gang, fordi jeg samler til bunke.. Fordi jeg hader det så meget)
  • Hænge det op på mit (lorte!) tøjstativ fra Ikea, hvor tøjet altid hænger så tæt, og der aldrig er nok plads. Puha, i sær underbukser og sokker dræber mig.
  • Tage tøjet ned fra stativet for at folde det sammen – jeg har prøvet at tage det én efter én fra stativet, for at mindske denne process, men så skal jeg stå op – og dræber mig næsten endnu mere.
  • Nå, så når jeg sidder der og folder, så Gud hjælpe mig om der ikke ALTID mangler min. 3 sokker, som ikke passer – og det er mig et evigt mysterie. For jeg vasker alligevel forholdsvis tit, og jeg forstår ikke hvordan de bliver spist i vaskemaskinen. En irritation, som jeg nok aldrig får en løsning på!
  • Så ligger tøjet, så fint der i bunker og skal på plads. På plads i mit evigt dårligt samvittiheds-projekt af et klædeskab, der trods, at jeg rydder op i det hvert fald 4 gange årligt, alligevel altid roder SÅ meget, at jeg ikke kan finde (eller kan huske) hvad hylan der gemmer sig. SÅ tøjet ender tit med at ligge i bunke, nogle gange indtil jeg skal vaske tøj igen. Og ja, så er det samme mølle om igen.

 

Ikke for at nævne alt det tøj, som jeg ikke kan vaske, og som jeg gerne vil have til rens… Åh, first world problems. Semi det, at sætte det over og tage det ud af maskinen er faktisk nok det eneste, som jeg faktisk ægte kan overskue.

 

Men venner, jeg har satme fundet løsningen! Løsningen på et lykkeligere liv uden mere tøjvask! JA!!

 

Mit nye yndlingskoncept, Washa! De søde drenge derfra er nemlig blevet mine helte i hverdagen, når de kommer og henter mit beskidte vasketøj, og højst 24 timer senere leverer det tilbage helt rent og lækkert. Det er hurtigere end jeg selv kan nå at vaske det, tørre det og folde det! Jeg er så stor fan, at det forstår I slet ikke. De kommer endda op til 4. sal, så jeg slipper for at slæbe mig selv op og ned af de satans smalle bagtrapper! Og så hængetørrer det – uden ekstra omkostninger! YES!

 

Udover at have gjort mit liv så MEGET lettere, så er det heldigvis også med god samvittighed på miljøkontoen, at jeg overlader mit vasketøj til Washa. De anvender nemlig udelukkende Svanemærkede produkter og A-mærkede maskiner, tager afstand fra kemikalier og biobrændsel, og fragter tøjet frem og tilbage i genanvendelige poser, så miljøet på ingen måde lider overlast.

 

Jeg er ELLEVILD med tanken om aldrig at aldrig mere skal “bekymre” mig om “Åh, nu er det igen tid til tøjvask-processen, for semi i de tidspunkter jeg ikke vasker tøj, så er vi ude i, at jeg nærmest går i frygt for hvor lang tid jeg kan trække at presse mit beskidte kluns i min overfyldte vasketøjskurv… Ej, jeg lyder jo som det dovneste menneske, men ærligt, det er jeg ikke.

 

Men den dag jeg finder en mand, så ved jeg godt hvad han skal hjælpe til med – og det er ikke tøjvask.

 

Nej, for vi har jo Washa!

 

Luksus på et niveau, som jeg ikke troede kunne eksistere indenfor noget så basalt som tøjvask.

 

// Rebecca Vera

 

 

Jeg har fået min tøj renset og vasket i gave fra Washa.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>