Kære julemand, i år ønsker jeg mig intet andet end tid

Jeg overlykkelig for, at jeg er draget til Asien og holder min jul her. Der er mange gode ting ved julen, hvor jeg bl.a tilbringer mere tid sammen med familien, og julefrokoster er jo altid en fest, hvor man kan få lov til at skabe sig ekstra meget, men egentlig så synes jeg julen har så mange negative ting med sig.

 

Jeg elsker også traditioner, men hvornår går traditioner tildels hen og bliver tvang? Jeg vil gerne fejre juleaften, jeg elsker juleaften, men ingen elsker jo ægte sin familie så meget, at de vil tilbringe alle ens helligdage på at sidde med den samme hoveder og spise det samme mad? Ja ja, nu lyder jeg sikkert være en Grinch, men jeg føler nu, at hver gang jeg taler med mine venner, så er der ingen som synes det er det fedeste i verden, og ingen gider hygge sig på tvang.

 

Jeg elsker hyggen, lys i gaderne, og hvor gode alle er til at give ud af kærlighed den kolde mørke måned, men hvorfor skal alle de dejlige arrangementer ligge så kompakt i én af de tre (nærmere fire) vintermåneder? Det sindssyge stres som følger med, at have weekenderne pakket med julefrokoster, julearrangementer med familie og venner, events etc. OG nå ekstra meget arbejder i december, så man kan få slappet af i helligdagene. Den stress der er i måneden op til jul, synes jeg på ingen måde vejer op for det afslapning og hygge, glæden ved at få ekstra TID med dem man holder af, som julen jo handler om – sammenligner jeg det, så tror jeg hellere, at jeg ville have en ekstra november måned.

 

Jeg elsker idéen ved at give julegaver, men jeg bryder mig ikke om at det blive en slags bestillingsliste og det overforbrug som følger med. For ærligt, så mangler vi jo ikke noget, vi ønsker vi jo os jo ægte ikke noget, men “finder” bare på ting som vi kan sparre penge på af hverdagsfornøjelser, såsom en mascara, creme, shellac behandling… Ting vi alligevel godt selv kan købe, men er nice at få. Og så synes jeg også altid gaveræsset skabet en dårlig stemning. Hvert fald i min familie. Det bliver altid sådan en ting om at være “forkælet”, og inden jeg har åbnet gaven, så ved jeg nærmest udfra indpakningen hvad jeg får. Og hele idéen om at give en gave til en man holder af, hvor der er lagt lidt tanker bag, ift. den relationen jeg nu engang har med familiemedlemmet, er fuldkommen forsvundet.

 

Jeg vil ikke stille mig til dommer, men vi burde altså give flere ting, som giver os mere tid. Flere løsninger som sparrer os tid, brug færre penge på ting, og flere penge på ting som giver mere indhold i livet. Jeg kan hvert fald mærke, at tid og penge på rejser er SÅ meget mere givende end at få den sidste nye taske. Så vil jeg hellere bruge min penge på at betale overpris på en tur til en grotte, eller noget genbrugskluns i Vietnam, end støtte op om overforbrug. Ting giver mig en øjeblikkelig tilfredsstillelse, men den glemmes dagen efter. Rejser og oplevelser varer ved… Og glorien pudses på rekordtid, mens violinen spiller… Undskyld, men det er sgu sandt!

 

Nu holder jeg jo jul i Vietnam, og det har nærmest været en lettelse ikke at skulle sende en ønskeseddel. Jeg føler hver jul, så skal jeg nærmest gå i tænkeboks eller finde sidste års ønskeliste frem for at komme i tanke om hvad jeg ønsker mig…

 

For jeg har har jo alt. Min familie og venner har alt. Jeg bruger nærmest mere tid på at finde på hvad pokker jeg kan give mine nærmeste i julegaver end på at finde gaven. Vi er så priviligeret, at hvis vi mangler noget, så køber vi det. Og de ting jeg ikke selv har råd til at købe er også for voldsomt for min familie at give mig i gave. Og ellers så sparer man op i et par måneder og så køber jeg det selv.

 

Ærligt, så ønsker jeg mig intet i år. Intet andet end tid! 

 

Mere tid sammen med familie og venner, tid til at fikse ting i mit hjem, en ekstra fridag om ugen, og mere tid til at rejse! Meget mere tid til mig. Til flere oplevelser.

 

Og desuden, så også at sparre tid hvor jeg kan, så jeg kan bruge tiden på andre sjove ting.

 

Men mangler du de sidste julegaver? Så kan du jo også sparre max tid, og tjene penge, ved at give et gavekort til en stand til Veras Market, og nyde en dag med en du holder af (så er gaven jo også lidt til dig selv). Eller du kan give et gavekort til Veras, så du kan hjælpe med at sparre tid på at sælge brugt tøj online. Der er 1, 3, 6, og 12 måneders gavekort, og de koster kun fra 59 kr. for to måneders medlemskab.

 

Så giv én du holder af en portion tid, og god samvittighed, mens du får god karma kastet pladask i hovedet på dig! Og så giver du mig samtidig også mere tid til at redde verden. Win Win!

 

Nu vil jeg bruge mere tid på at nyde min ferie, istedet for at sidde på en café i Hanoi, hvor jeg har været fast inventar i små 4 timer… Hej hej!

 

// Rebecca Vera

 

_l9a2821 _l9a3379

 

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>