Loppemarkeds-guide: 7 lette trin, der altid sikrer mig et kup

Sommertid betyder lyse morgener og nætter, men i høj grad, så betyder det starten på loppesæsonen!

 

Og hvem elsker ikke følelsen af at gøre sig et godt kup?

 

Jeg er semi loppe-holiker! Kender I følelsen af at gøre sig et SÅ godt kup, at jeg mærker adrenalinen pumpe derudaf i min krop! Næsten ligeså meget som, at jeg glæder mig til at flashe mit nye fund, næsten ligeså meget glæder jeg mig til, at jeg helt glad i låget skal svare folk, når de spørger mig:

 

“Hvor har du fundet de seje blå læderbukser henne?”

 

“De fundet på loppe til 30 kr.”

Når det er sagt, så kender jeg også til når ‘lagersalgs-følelsen’ af, at ‘det-er-for-billigt-til-ikke-blot-at-snuppe-med’, når jeg til tider bliver en smuule for ‘caught up in the heat of the moment’, og kommer hjem med en masse gøgl, som jeg alligevel ikke ender med at få brugt. Og så har jeg jo hverken penge sparret eller gjort mig et kup.

 

Jeg føler snart, at jeg har så mange loppe-år på bagen, at jeg har fundet den ultimative opskrift på hvordan jeg finder de unikke kup, og nu kan I også få lov til at lege med som ekspert på området, når jeg deler ud af mine 7-steps til hvordan jeg sikrer mig det bedste kup lige her.

 

Og husk også at læs min guide til hvordan du får solgt rub og stub når jeg du skal på loppemarked og sælge ud her.

 

1. Inden markedet: Kig i dit klædeskab, hvad mangler du egentlig?

Allerede inden jeg tager af sted til marked kigger jeg i mit klædeskab. For hvad mangler jeg egentlig? (Ingenting!….). Selvom jeg let bliver fristet af et godt tilbud, så er meningen med loppe jo, at jeg stadig kun skal komme hjem med en masse ting, som ikke blot samler støv bagerst i skabet.

 

  • Jeg skriver løbende en liste i mine noter på min iPhone, når jeg spotter noget på insta jeg bare må eje!
  • Jeg overvejer om jeg mangler basic ting.
  • Tjekker mine screendumps på mobilen, og uendelige bogmærker på instagram – hvad savler jeg over, som vi ikke kan opstøve?

 

Hvis jeg så endelig finder det på markedet, kan det virke helt magisk og meant to be!

2. Det altid en god idé at være den første: Kom tidligt

 

Hvis jeg er blandt de første, der dukker op til markedet, er sandsynligheden for, at jeg finder de bedste mulighed for at finde de ting alle sukker efter. I ved, de ‘trends som alle vil have’. Og er er du ligesom mig en standard størrelse 36-38, bruger str. 38 i sko og følger de samme smarte Instagram-profiler som resten af DK? Så er chance for at en del andre besøgende er på udkig efter netop det samme.

 

På den anden side, trækker tømmermændende lidt i mig, så ved jeg jo aldrig hvad vi er gået glip af, og så bruger jeg også færre penge – og går stadig fra loppe med en følelse af, at jeg har gjort mig et kup.

3. Spot en type, du kan identificere dig med

img_6354

 

Det første jeg gør når vi ankommer til loppe er, at se mig omkring. Jeg er hurtig til at spotte de ‘typer’, som jeg kan identificere os med. I ved, de typer, som jeg føler har samme stil som mig selv, eller om ikke andet en misundelsesværdig stil, som jeg kun drømmer om at få fingrene i – og så SKAL jeg jo også have fat i hendes garderobe-guld!

 

Selvom det altid er godt at danne mig overblik, så ender jeg tit med at købe samtlige af mine kup ved få boder. Både pga. størrelser ofte passer, men også fordi nogle menneskers stil bare passer lidt bedre til nogle mennesker. Og det er der bestemt ingen skam i, vel?

4. Køb ikke det første og det bedste: Dan dig et overblik

 

Jeg køber aldrig det første og det bedste, med mindre, at det selvfølgelig er på vores liste over ‘need to have’ hjemmefra. Den ultimativ største loppemarkeds-test er jo netop kun at få ting med hjem, som jeg ikke kan leve uden!

 

Jeg cirkulér altid et par runder, og kigger langt efter farver, print, teksturer og materialer i stoffer, spotter standholdernes gode stil, og slå så først til, når jeg ægte har dannet dig mig et overblik over udvalget.

 

Hvis jeg spotter mine favoritter med det samme, så ved jeg også præcis, hvad du skal sætte ind på! Men, det hjælper mig også med at fordele mit “budget” som jeg sat i hovedet, hvilket leder mig til næste trin.

5. Få følelsen af, at have gjort sig et kup: Udtænk et maks-beløb

 

Åh, jeg er sikker på, at du kender følelsen af. Dén ting jeg finder på som jeg bare MÅ eje, men overskrider min saldo på bankkontoen? Og så begynder de ‘gode’ undskyldninger ellers at rulle som en lavine i mit hovede. Undskyldninger som inderst inde kun er til for at retfærdiggøre over for mig selv, at jeg kan tillade mig at købe det.

 

Nogle gang, så sætter jeg mit et samlet max beløb over hvad jeg må bruge på hele loppemarkedet (eller for dagen) inden jeg går på søndags-loppe-tur.

 

På den måde undgår jeg at komme hjem og føle, at jeg har gjort en dårlig handel. Jeg kan jo leeet blive grebet af stemningen og følelsen af at have fundet det helt perfekte item, der redder mig fra enhver fremtidig tøjkrise…. Endnu en undskyldning. Men følelsen af det, opvejer ikke rigtig altid at spise havregryn til aftensmad i en uge, og jeg har erfaret, at den positive fornemmelse i kroppen ligeså hurtigt blive afløst af dårlig samvittighed og ondt i maven.

 

Så sørg lige for at cleare med dig selv, hvor meget, du er villig til at give for en bestemt vare, ik?

6. Vær en snu og god forhandler: Spørg efter pris

img_6310

 

Er maks-beløbet forholdsvist højt, kan det være en god idé at lægge ud med at spørge, hvor meget standholderen vil have for det pågældende stykke tøj. Og hey, er jeg så skide heldig, at prisen faktisk er lavere end det maks-beløb, som jeg har udtænkt mig, og så er det jo bare om at slå til!

 

Jeg har altid en fornemmelse af hvad jeg gerne vil give for et item, inden jeg spørger om pris, så jeg har semi lagt en stategi for hvad jeg vil give i pris.

 

Så overvej lige, om dine egne idéer om pris mon stemmer overens med, hvad den pågældende standholder synes, at varen er værd.

7. Læg altid ud med en pris som er 50% under hvad du max vil give

 

Jeg er jo en ægte købmands-dame og jeg ELSKER at provokere lidt, uden at være for meget, for der er heller ikke noget værre end folk som siger de vil give en 10’er for en pels, MEN: Skal du få kup-føelsen, så skal du også turde byde en pris som er 50% lavere end hvad du max vil give.

 

Jeg har jo altid plads til at gå 50% over prisen, så hvad har jeg egentlig at miste? Intet andet end, at jeg måske kunne komme hjem med dobbelt så meget for samme pris. WIN WIN!

 

Og husk for Gud skyld et net til at have alle dine godter i! Så slipper du for at kaste unødvendige penge efter plastikposer. Bæredygtig shopping derudaf <3

 

Håber I kan bruge det – og hav en dejlig søndag, vi ses til sidste marked på Papirøen om en uge!

 

Og hey, jeg glemte helt at skrive, at jeg var på freaking forsiden af TV2 i fredags med mit loppe og tøjkoncept – skide stolt – læs artiklen her.

 

// Rebecca Vera

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>