Makeover – Se mit nye soveværelse før & efter!

Sengen er lånt fra Auping Scandinavia

 

Som jeg nævnte tilbage i efteråret, så har jeg glædet mig som lille barn til at bo alene i min lejlighed på Vesterbro efter 3,5 år. Det for vild en følelse endelig at kunne få lov til at indrette 3 værelser og ikke blot indrette sig i ét (sove)værelse med alt tøj, skrivebord og hvad jeg ellers har kunne presse sammen i mine mange år med roomies

 

Da jeg i sin tid flyttede ind, så havde jeg hverken råd eller tid til at gøre noget ved min lejlighed andet end at male den hvid.

 

Og ligeså besat som jeg er at loppefund til klædeskabet, ligeså meget elsker jeg at finde godter på diverse markeder og lopper til mit hjem. Sjovt nok. Jeg har nærmest en ligeså voldsom crawing for det (og det kommer der også meget mere af her på siden den næste tid). Gennem de sidste 15 år (jeg startede inden jeg flyttede hjemmefra), har jeg seriøst samlet så voldsom til bunke (som pt. står stablet i halvdelen af min stue) og gennem årene slæbt op på lofter og gemt i mine forældres kælder i årevis…

 

Så følelsen af, at alt det endelig skal op at hænge og står “rigtigt”, er en ubeskrivelig lækker følelse. 

 

Den kæmpe lejligheds-make-over den er startet! Hvert rum i min lejlighed bliver en farve. Køkkenet grønt, stuen lyserød, spisestuen blå og min gang gul – og alle fyldt med genbrugsfund, og jeg deler selvfølgelig ud af det hele her!

 

Det går godt nok ikke ligeså tjæpt, som jeg ønsker mig. Startede med, at jeg i vinter endelig fik nosset mig sammen til at købe noget ledning og booket en elektriker, som kunne sætte lamper op over min køkkenbord. Har i tre vintre ikke kunne se hvad jeg lavede…. Og starten på “renovering” var skudt i gang, og de små ting i hverdagen, som det, gjorde, at jeg stadig i dag, fire måneder efter, bliver helt glad i låget, når jeg tænder lyset i mit køkken. 

 

Men hvordan hylan går man i gang? 

 

Jeg startede med det vigtigste og mindste rum. Mit soveværelse. 

 

Da jeg flyttede ind, så havde jeg først soveværelse her, ud mod gården

 

 

Da jeg så i en periode lejede ud til Airbnb, så rykkede jeg det ud mod vejen, og lige siden savnet at sove ud mod en stille gård og med døre der åbner til en solrig altan. 

 

 

Sååå i juleferien følte jeg en trang og et overskud (ved ikke hvor det kom fra), og startede med at rive tapetet ned. Jeg troede jeg ville male hele værelset mørkeblåt, men da jeg fandt en mega smuk rå, brændt coral, orange farve under to af væggene, så endte jeg med at beholde de to. Måske lidt underligt ku at male to vægge og have to vægge i det helt rå, men jeg er SÅ glad for jeg gjorde det. 

 

 

Og først nu, semi i forgårs stod det endelig færdigt. (Og jeg mangler faktisk at hænge en plakat op…., men sådan næsten da!).

 

I morges vågnede jeg op til et solrigt, lyserødt værelse. Helt udhvilet (jeg sover for vildt i min nye bæredygtige Essential seng fra Auping), og jeg har det faktisk så lækkert over mit nye soveværelse, at jeg tror, at jeg hver morgen kommer til at vågne helt fantastisk dejligt, fordi jeg bare har SÅ optur over hvordan det hele ser ud! Sådan ægte stolt over resultatet og jeg håber I også synes om det 🙂

 

Mit soveværelse er ikke så stort, så det var vigtigt for mig, at det kun skulle være et sted jeg sov. Ikke alt muligt filajs, bare en seng og behagelige, afstressende farver, hvor jeg kan slappe helt af.

 

Vigtigst af alt i et soveværelse er uden tvivl sengen! Jeg har aldrig rigtig prioriteret en god seng, men har længe drømt at få en rigtig voksen seng med med hovedgære, sengeborde på hver side og med to lamper – og hvor man kunne komme ind to mennesker fra hver sin side, og den ikke skulle presses op i et hjørne, fordi den tog for meget at rummet. 

 

… der gøres klar til makeover!

 

 

Rummet er jo ret mini, men det er det eneste som er ud mod gården, og med de brede altandøre, så skulle jeg uden tvivl have mit soveværelse der igen.

 

Pipi (Langstrømpe) i fuld sving! Jeg kan og vil selv.

 

 

Tapetten var et kapitel for sig selv. Det eneste af mine værelse, hvor der var savnsmuldstapet, da jeg flyttede ind – og det bare ikke så pænt jo. Når folk har nærmest advaret mig om at “det gør de aldrig igen”, så forstår jeg dem godt. Tror jeg brugte næsten 5 dage på at få alt væk – og væreslet er mikroskopisk.

 

Til gengæld, så fandt jeg den smukkeste røde væg under – så jeg selvfølgelig ikke kunne male over!

 

 

Jeg ville gerne have noget struktur på de andre to vægge, men havde hørt, at spartle med Kabe, ville tage et år. Jeg fandt et alternativ i Røverkøb, som man nærmest “sjasker på”. Det er meget vådt, men det males på og så bestemmer man selv strukturen ud fra hvordan det males på. Skulle lige vende mig til, at jeg “med vilje” havde været lidt sjusket, men nu efter seng og plakater er oppe, så synes jeg det står super flot!

 

Før:

 

 

Efter:

 

 

Malingen jeg har brugt hedder Kalklitir (du kan finde den her) – og den er helt miljøvenlig og fri for VOC (opløsningsmidler)! YES!

 

 

Den bliver ret mørk til at starte med, men bliver en del lysere, når den tørrer. Lidt ligesom hvis I tænker på en beton/kalk masse, så den meget mørkere våd end tør. Selv ville jeg ønske, at nogen havde fortalt mig om det, for jeg blev ved med at male lag (kom på 3 gange) og farven ændrede sig slet ikke. Faktisk, så blev nogle af strøgne kun lidt lysere af det (pres!).

 

 

Som I kan se, så er det et meget råt look, hvis man kommer helt tæt på. Lamperne er btw. nogle gamle loppefund – til højre fra Kartel og venstre (hvis det kan anes) brugt over et spejl på et toilet den modsatte vej. Jeg har selv (fik en sød mand til det) skiftet til stofledninger, som jeg fandt online her, i en blå zig zag i hør.Vildt hvor lidt der skal til for at det ser nyt og boligmagasin ud… <3

 

 

Jeg har også længe drømt om et langt, væg til væg gardin, og det skulle selvfølgelig matche! Og sammensmelte den røde og den blå væg. Først var jeg ude i blå velour, så synes jeg den blomsterede var helt fantastisk, som romantisk kontrast, men endelig så faldt resultatet på den stribede efter, at jeg havde lånt en stribet kjole af Henrik Vibskov under modeugen, og med lys og lygte allerhelst ville have den som gardin!

 

 

 

Og jeg er uden tvivl SÅ lykkelig for de lyserøde morgenskær og alt ved det! Jeg fik mit syet i Stoff & Stil, og det endte alligevel med at koste lidt over 2.000 DKK.

 

Tak til min sødeste handy-ven Jakob for at hjælpe med at hænge gardinstangen op! <3

 

 

Sengendrømmen som endte med at være min nattesøvns bedsteven blev nude/lyserød Auping seng – og jeg er SÅ glad for at jeg gjorde det! Udover, at den er SÅ flot og enkelt i designet, så har jeg sovet som en drøm de sidste to måneder, takket være min nye bæredygtige Essential-seng fra det hollandske brand Auping

 

Hold. Nu. Op. Den er lækker.

 

 

Hovedgæret har jeg valgt af betrække med stof fra Kvadrat, som er vævet lyserøde, brændte koral nuancer, som passer perfekt med min rå væg, og står flot til kontrast til den mørkeblå væg ved hovedgæret, så den virkelig får lov til at shine!

 

Det med at investere i en seng er aldrig noget, som jeg havde regnet med, at jeg ville prioritere. Men venner, jo mere travl jeg er blevet, jo dårligere nattesøvn har jeg, og jo vigtigere har jeg erfaret at den søvn er! Jeg er jo også begyndt at gå i seng senest kl. 22 i hverdage… Måske fordi, at jeg glæder mig så meget 🙂

 

Essential sengen er mega komfortabel. Top madrassen er indlejret i hovedmadrassen, så den ikke ligger og rykker rundt, og faktisk er den ikke ligeså tyk og voldsom, som mine tidligere senge, selvom den føles som at ligge på 100 perfekt balancerede madrasser!

 

Jeg tror jeg har nævnt det før på insta, men selve brandet Auping er noget af det svedigeste jeg længe har stødt på! De skriver sig perfekt ind i min hjertesag og i Veras ånd. De er som den første og eneste sengevirksomhed certificeret med Cradle to Cradle, som sikrer, at produkterne er i rene materialer, der kan skilles ad og genbruges i en uendelighed. Det betyder, at Auping nærmer sig 100% bæredygtighed og kasserer aldrig affald, men anvender dem som råmateriale til nye produkter. Alt i deres brand og identitet er bygget op om at give tilbage til naturen, genanvende gamle madrasser til alt fra yogamåtter, dørhåndtag og flotte, unikke pudder. Og alt bliver først produceret ved bestilling. Så der er intet spild, og det er satme et sengebrand med hjertet på det rette sted – jeg er vild med det!

 

Så må bare konstatere: Jeg går altid i seng med god samvittighed nu!

 

 

Ready to shop!

 

Ved Auping Flagship forretning på Østerbro, hvor jeg costumized min helt egen seng. ALT ALT for mange valg. Selve sengerammen fås i 8 flotte farver, og så kan hovedgæret betrækkes eller ej i, ja, i butikken så det ud til 200 farver. Heldigvis, så kan jeg “let” købe et ny hovedgære, hvis jeg ønsker det, og på den måde forny min seng, hvis jeg nu en dag ikke vil have den op af den blå væg eller flytter.

 

Shopping tilbage i vinter!

 

 

Inden jeg besluttede mig, så søgte jeg meget inspiration på Aupings instagram her, hvor de er rigtig gode til at bruge farver på en ny inspirerende måde, for selv en farve-narkoman som mig. Puha, den i rød var jo også mega flot, men jeg fortryder heldigvis ikke, at jeg gik med den lyserøde. Selvom jeg jo får lyst til at købe endnu en til en ny make-over af et soveværelse.

 

 

Jeg endte med den rammen i faven “Skin” og noget vævet stof fra Kvadrat.

 

 

Jeg har en ting for rammer, har samlet på de små guldrammer hele livet. Og generelt samlet til bunke, når jeg så noget i flotte farver. For mig er motiveret egentlig lidt underordnet, så længe farvekombinationerne passer ind i mit univers.

 

In the making prøvede jeg at danne mig et overblik over hvordan de ville passe flottest sammen.

 

 

Flere af plakaterne har jeg fået rammet ind hos en rigtig “ramme-mester”, og selvom det er dyrere end IKEA, så gør det ALT for billedets eksklusivitet.

 

 

Nå, men nu til det færdige resultat!

 

Seee hvor flot, det er blevet. Alle mine blod, sved og tårer værd.

 

 

Vase og kakkelbord fundet på loppe med den famøse blogger-plante.

Og så egner alt i rummet sig jo helt perfekt til instagram-verden! Selfie gamet er startet venner!

Sengen er er lånt fra Auping Scandinavia.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>