Mit håbløse dating eventyr

Meget kan man sige om Tinder, men jeg kommer nok ikke udenom, at jeg med tiden har været en heftig bruger af den satans app.

 

Siden jeg tilbage i sensommeren 2013 blev introduceret, har jeg dagligt brugt TInder. Jeg tror nærmet jeg var på som én af de første i Danmark, da der på daværende tidspunkt ikke var andre end udvekslingsstuderende på appen, og jeg tit stødte ind i problemet med, at der ikke var flere indenfor de søgte område…. Ja. I know. Jeg brugte virkelig meget tid på det.

 

Endda så meget tid, at jeg lod mig interviewe til Information om brugen af Tinder.

 

»Tinder kan måske godt virke lidt overfladisk, eftersom man kun kigger på billeder af hinanden. Men det gør man jo også, når man går i byen,« siger den 25-årige Rebecca, som har en profil på den populære datingapp. Men i modsætning til at stå på en bar, hvor afvisningen kan ramme en lige i ansigtet, er man på Tinder skånet for mennesker, man ikke kan lide, og som ikke kan lide en, forklarer hun.

 

»Du ville jo hade at gå hen til en fyr i byen, som vendte ryggen til dig. Det ville jo gøre så ondt. Jeg tror i virkeligheden, at der er rigtig mange, der ikke engang ville turde at gå derhen i frygt for, at det ville ske,« siger Rebecca. 

 

For mig er det stadig afvisningen der gør mest ondt. Jeg har enormt svært ved at lægge mig selv derud og være sårbar. Mange af de fyre jeg med tiden har datet, tror jeg endda, kunne være blevet til noget mere, hvis jeg så bare havde givet udtryk for hvad jeg følte. Og rent faktisk sagde det højt. Men det tør jeg ikke. Stadig den dag i dag, har jeg virkelig svært ved at at fortælle hvad føler i frygt for at det ikke er gengældt, og jeg bliver afvist.

 

Det pudsigt, da jeg som person ikke er bleg for at stå frem, og fortæller gerne min holdning til folk og situationer, hvis ikke jeg synes de bliver retfærdigt behandlet. Men egne følelser. Nej. Dem kan jeg ikke tale om. Hvert fald ikke til mænd.

 

Jeg har brugt guilty pleasure mængder af tid på appen, men der er aldrig rigtig kommet noget seriøst ud af det. Jeg har været på lidt dates hist og her. Jeg har brugt Tinder til tidsfordriv, selvom ønsket inderst inde i starten var, at jeg ville finde kærligheden. For det er da lykkedes for et par af mine veninder.

 

Tinder er blevet allemandseje. På nogen måder er det positivt, for så skal jeg ikke længere at være flov over mit forbrug, men det har også gjort, at Tinder er blevet ligesom en aften på Bakken i Kødbyen. Det er blevet mere jagten end byttet jeg har fokus på, og troen på kærlighed er for mig forsvundet. Det er blevet en leg. En leg om at få flest matches, dates, komplimenter…. Knald med flest lækre damer. Det blevet alt for meget.

 

Tinder er gået fra en dating app til en real-life-i-byen-experience, hvor der hersker præcis samme spil. Et spil hvor jeg personligt, ikke kan finde ud af at stole på folk. Er interessen oprigtig eller handler det kun om jagten om at ‘score’?

 

Derfor valgte jeg for et par måneder siden at slette min profil.

 

Da jeg i sin tid startede bloggen, tænkte jeg, at jeg ville skrive om Tinder. Så begyndte jeg at se en fyr, og så følte jeg det var lidt upassende. Nu er jeg fri på markedet igen igen, og jeg har helt en trang til at downloade appen… En instant kick af selvtillidsboost. Noget jeg kan tage mig til, når jeg ligger i kanen og savner at blive nusset i håret.

 

Tro det eller ej, så skrev jeg noget så kikset som et ‘digt’ om hvad Tinder tilfredsstillede af behov for mig. Fanget i et ømt øjeblik, hvor jeg nok savnede lidt kærlighed…

 

Må I have en dejlig dag.

 

Kærligst,

Rebecca Vera

 

Du har været med mig hvor end jeg er, i alle døgnets timer har du været ved min side.

 

Du har beskæftiget mig søndag aften, når jeg i min fortvivelse over, at jeg ingen havde at nusse i håret, ladet mig røre ved dig (Arh. Det lød næsten lidt perverst).

 

Du har underholdt mig når jeg har følt mig ensom.

 

Du har givet mig omsorg og troen på, at der findes andet end smarte drengerøvstyper derude.

 

Du har endda ladet mig være et røvhul, hvis jeg havde brug for det.

 

Du har givet mig tryghed.

 

Du har fået mig til at grine over verdens alsidigheder.

 

Bedst af alt, så har du kun givet mig bekræftelse – og du har ladet mig være den jeg er.

 

Du har bekræftet mig i, at mit billede med ‘Tillykke Bamse’, er i særdeleshed et billede, som får de fleste til at dø af grin!

 

Du har potentialet, og du har bragt mange af mine venner tosomhed.

 

Du har udfyldt et behov i mig, lige præcis når jeg har haft tid til det.

 

Lige indtil den dag jeg mistede troen på kærlighed, så slukkede jeg for dig.

8 kommentarer
 1. Jeg har efter et år med intensivt brug af tinder, nu slettet app’en, fordi jeg har mødt en fantastisk fyr (og så ikke en gang på Tinder! hurra – kan KAN faktisk åbenbart lade sig gøre!) Jeg er fuldstændig forgabt i manden. helst blæst væk af forelskelse.
  MEN.
  Han er stadig på tinder. og han swiper stadig. Og jeg HADER det! Ideen om at “der altid er noget bedre rundt om det næste gadehjørne” og “andre fisk i havet”… Jeg hader det. For det ødelægger troen på “os” og en fremtid. Han siger jeg er dejlig, smuk og skøn, men hvad fanden skal jeg gøre.

  SÅ tak for dette indlæg!

  1. Hej Carla,
   Jeg beklager mit sene svar! Tak for din fantastiske kommentar – og hvor har jeg hørt det mange gange fra mine veninder.. Alle hader Tinder af den ene elle anden årsag. Men du må se det som, at det er ligesom han kigger på smukke damer på gaden eller i byen, men men men. Det må han jo også godt, så længe han kommer hjem til dig! 🙂

 2. Jeg fandt min kæreste på Tinder… Jeg var ødelagt af det overfladiske datingliv, men han så MIG på trods af min begyndende kyniske fascade. Jeg fandt min nål i høstakken, manden i mit liv. Men jeg opgav heller aldrig håbet, trods 1000 nederlag og afvisninger. Knus fra mig

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>