Så blev jeg alligevel opslugt af merchandise moden

Armen, jeg er fakisk ikke den helt store fan af merchandise. Også selvom jeg kastede mig ud i at lave lidt for Distortion i foråret… Men. Hold nu op, hvor er popstjerne blevet dygtige til at gøre deres ting.

 

Èn ting er, at Rihanna semi er skyld i at Puma har så hjernedød en succes for tiden, og hun netop har modtaget en pris for hendes creepers som mest solgte sneaker (tror jeg det var).

 

Det blevet mere smart (elsker det ord, selvom jeg lyder lidt som min mor) end nogensinde før, at udtrykke sig selv igennem street-wear kluns med et godt citat fra sang, tekst, tale – et statement. Det er har det måske nok altid været. Jeg føler bare, at det har været mere for fans, men nu er alt merchandise som kommer klistet til min instagram feed. Overvej selv, da Bieber lancerede sin i Storm forretningen, hvor absurd lang kø der var i dage…. Og egentlig, så er det bare en hoodie med noget tryk. Noget vi alle sammen semi kunne lave.

 

Jeg har et semi had-kærlighedsforhold til det. Jeg vil jo også liiiidt gerne have det, men alligvel, så føler jeg det er så “ligegyldigt” at have det alle andre har (jeg kan slet ikke holde ud når ting bliver hypet for meget), når noget bliver en døgn-dille, ligesom når vi køber en trends, og smider den ud måneder efter, fordi så er den set og “for brugt” til at nogen gider vise sig i den igen. Det er jo alt andet end hvad jeg står for.

 

Men hej, fair nok, at pop-stjerne gør det. De har altid gjort det. Det vel måden de tjener penge på, nu de ikke kan på at sælge cd’er… Tænker jeg. (Læs: Retfærdiggør jeg overfor mig selv, at jeg gerne må købe merchandise).

 

Når, men der i min semi irritation over, at have set nok merchandise-lignende kluns på den danske modescene, som Ganni t-shirts med citroner, MUF10 bomberjakker med tryk på ryggen og Saks Potts lyserøde hoodies (selvom jeg jo igen også synes det ser sweet ud…), så bliver jeg pludselig slået fuldkommen ud af Beyonces Christmass Merchandise kollektion, som netop ramte min skærm i morges. Det ramte mig så hårdt, at jeg købte én af hver inden der var gået 30 sek. Floooot.

 

Jeg skal nemlig ikke holde jul i DK i år, og jeg tænkte, at i tropens hede varme, så skal jeg allgevel have et rødt sæt med, som jeg kan putte mig lidt med efter en aftendukkert….

 

Jeg glæder mig som et lille barn til jul til at modtage det med posten! Nu skal være med på hoodie-med-tryk-moden med Beyonce! Og så kan I få lov til at bytte jer til den i Veras til januar (så er jeg i det mindste lidt bæredygtig).

 

// Rebecca Vera

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>