Nyt, brugt magasin re-lanceres 1. september: “Vi skal inspirere til et cirkulært forbrugsmønster, hvor #nyteryt og brugt er bedst”

Tiden går og jeg skal nogle gange stadig nive mig selv lidt i armen over hvor vanvittigt det er, at jeg sidder på den anden side 3,5 år efter jeg åbnede min første fysiske butik og online webshop, what what what.

 

Jeg har en velfungerende virksomhed, som vokser med ambitiøse medarbejdere, som kæmper Veras tøjrevolution hver dag sammen med mig, og som jeg sørme har råd til at lønne og en husleje, som jeg kan betale. What. Men bedst af alt, så er jeg kamp stolt af alle jer derude, som støtter op om en verden hvor vi forbruger mindre, bruger mere og deler med hinanden – og skal vi have nyt, så skal det være nyt, brugt – for det er den eneste ‘rigtige’ måde i min optik at forny sin garderobe på en såkaldt bæredygtig måde. Jeg kan mærke at jeg og #verasdamer i hele Danmark hver dag påvirker folk og den måde som vi anser mode på. Jeg er stolt over at vi sammen har været med til at genbrug cool og at det nærmest er blevet mere fashionable at forny sin garderobe på med brugt end med nyt (hvert fald, hvis du spørger mig). Veras brugt-revolution here we come!

 

Der er sket en masse sager (meget mere meget snart!), MEN ikke destro mindre, så lancerede jeg magasinet for et lille års tid siden, som en forlængelse af min tidligere blog, som jeg havde på det gamle Eurowoman univers. Et online magasin, som skal inspirere dig og dine venner til at shoppe brugt, tage bedre hånd om dine ting – hvor vidt det er i hjemmet, naturen eller garderoben, som vi køber mindre nyt – for du ved det #nyteryt – og i stedet livsforlænger vores eksisterende ressoucer ved at reparere, upcycle, dele og låne sig til ting. Vi behøver ikke at eje for at være lykkelige. Jeg tror på, at vi bliver meget gladere ved at give og se vores ting leve ligeså lang tid som os selv med dejlige minder og historier, som jeg en dag glæder mig til at dele med mine børnebørn. 

 

Nyt, brugt magasin lanceres 1. september

Magasinet har fået en make-over og ikke mindst en ny start. En ny september start. Magasinet hylder farverige folk, der tør være anderledes og sig selv gennem genbrug og bæredygtighed. På magasinet bringer vi fremover dagligt nye artikler om aktuelle emner inden for genbrug, iværksætteri, mode, ærlighed, karriere, kultur, samfund, livsstil og kærlighed fra Veras’ egne medarbejdere samt et fast korps af eksperter og skribenter.

 

Veras er meget mere end et sted du kan komme af med dit brugte tøj, bytte dig til nyt eller shoppe nye, brugte sager. Veras er en måde vi skal se forbrug på med nye øjne. Vi skal til at ændre måden vi tænker forbrug på radikalt – både fordi, at det eneste håb der er for vores fremtid, men også fordi, at vi ikke nødvendigvis bliver gladere af at eje nyt. Følelsen af ny handler slet ikke om at det er nyt fra butikken, men nyt for en selv. Og ligesom så meget andet brugt, så bliver vi gladere jo ældre og erfarne vi bliver, og dermed så bør brugt i den forstand også gøre os gladere. 

 

Bæredygtighed er ikke kun hvad angår vores klædeskab. Det handler om bæredygtige og sunde værdier som gør mig til et gladere menneske i hverdagen og en leveform som er bæredygtig og i balance for mig som menneske. For min eksistens. For at jeg kan sove om natten og stå op om morgen – uden hjertebanken og uden at have dårlig samvittighed over mine valg. 

 

Vores brugte magasin vil foruden genbrug også sætte fokus på værdier, som får os til at få det alt for nice!

 

  • Fællesskab og deleøkonomi
  • Kvinder der løfter kvinder
  • Kvinder der tør og har mod
  • Helt “uperfekt perfekt” som man er
  • Bæredygtighed på tværs
  • Alt og alle har værdi –  og alle kan være en del af Veras

 

I mange af livets aspekter higer vi efter erfaringer – når vi vælger karrierevej, møder en ny kæreste eller træffer afgørende beslutninger. Det er i erfaringerne hvor i vi finder tryghed, motivation og succes. Men når det gælder vores forbrugsvaner har vi et konstant behov for at fornye. Vi skal blive bedre til at se værdien i os selv, vores ejendele og så skal vi se hinanden mere i øjnene. Vi vil den næste tid give magasinet ekstra plads, for vi ønsker at dyrke fællesskabet, erfaringer og det brugte i højere grad.

 

Hver måned hylder vi tabuer, som vi alle kender til

Hver måned er dedikeret til et særligt emne, som vi på redaktionen kan forholde os til. Et tema som rigtig mange mennesker også møder i deres hverdag. Der vil være humoristiske formater, guides, klummer, men også mere alvorlige synsvinkler på vores snørklede tanker – selvfølgelig krydret med en snert af genbrug.

 

Tag del i Veras Magazine, når vi resten af året bl.a. taler om at være “for”… meget, for lidt, for genert, for frembrusende og alverdens tænkelige labels. Senere vil vi dykke ned i ensomheden – den vi alle møder, når mørket falder på, sommerens sociale arrangementer stopper og vi lukker os inde i hver vores små huler. Og til december kommer vi selvfølgelig forbi med en masse inspiration til en mere brugt jul – som ikke handler om forbrug, men om at give. 

 

September studiestart

I september har vi fokus på studiestart med alt hvad det indebærer af tanker. Om at stå på egne ben for første gang, om hvordan karakterer (måske) bør nedprioriteres og til de forskellige roller, som kan være svære at sige fra til i sociale begivenheder. Bare rolig vi skal nok få din SU til at række lidt længere og din samvittighed til at være grøn som Alternativet.

 

Vi glæder os kamp-meget til at du skal være en del af vores brugt magasin rejse, hvor vi giver dig brugtefix med alt fra indretning og guilty pleasures, til en snak med nogle top seje damer, der lærer os lidt mere om livet. Husk at følg med på vores instagram @verasvintagedk og på facebook.com/Verasvintagedk, hvor vi hver dag deler artiklerne. 

 

Har du gode råd til temaer eller andet, som du synes vi skal skrive om? Giv endelig lyd i kommentarfeltet. 

 

Hav den bedste lørdag <3 Ses i butikken fra 11-17 i Studiestræde 27, Kbh K og fra kl. 11-16 i Pogestræde 22, Odense. 

 

Kærligst, 

Rebecca Vera & Veras damer

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>