Mød Veras nyeste dame: Kirstine, assisterende moderedaktør

Fra øjeblikket Kirstine en varm sommerdag trådte ind i Veras, var der ingen tvivl om, at hun har alt det kræver for at være en del af #Verasdamer.

 

Iført en regnbuedrøm af en kimono – et outfit bestående af helt perfekt matchende genbrugskluns, et kæmpe smil og gejst og ambition om at være med til at ændre på den måde vi ser mode på i dag. Der var ingen tvivl om, at Kirstine var den fødte nye assisterende moderedaktør på Veras online-magasin.

 

Mød damen, som elsker kolde øl og blomster, der taler som en havnearbejder, når hun bliver lidt for afslappet (Kirstines egne ord) og som har en ambition om at få genbrug på catwalken til en snak om, hvorfor bæredygtig mode er mindst lige så fash.

 

Kirstine er her iført kjole og bukser fra Veras Market, en taske fra loppe og et vintage Dior bælte. ALT er genbrug! 

 

Kirstine Meyling Villaden, 24, startede i Veras i slutningen af juni, og har siden da været med til at bygge videre på modeindholdet i Veras, som du både ser her i magasinet og på facebook. Kirstine har en bachelor i teater- og performancestudier med tilvalg i kulturjournalistik, og har senest arbejdet som modeassistent på Costume inden valget faldt på Veras.

 

Hvordan startede din rejse i Veras?

Den startede faktisk ved, min kæreste fortalte mig, at han på Facebook havde set, at Veras søgte en eventkoordinator eller noget, hvilket jeg overvejede at søge eftersom, at jeg på daværende tidspunkt var ved at afslutte min bachelor. Ja, det skete så ikke… at jeg søgte det altså, og et par måneder efter skrev jeg så lidt for sjov på Insta og spurgte om de søgte nogle nye medarbejdere. Det gjorde de heldigvis!

 

Hvorfor tror du Veras valgte dig?

Åhh, den er svær. Jeg tænker til dels på grund af min stil, til dels på grund af min forkærlighed for genbrug, til dels på grund af tidligere erfaring og ja så vel også på grund af min personlighed. Spørg Rebecca!

 

Hvad får du ud af at være en del af Veras damer?

Jeg oplever det at være en del af et intimt og ekstremt socialt fælleskab, der rummer på så mange fantastiske personligheder.

 

 

Hvad har du opnået i Veras, som du er mest stolt af?

Jeg har opnået det at blive en del af et forholdsvist nyt og ret så unikt initiativ, der er meget mere end blot en genbrugsbutik. Jeg er blevet en del af et univers, der forsøger at formidle både mode og bæredygtighed på en mere afslappende måde, der for så vidt muligt vil undgå at dømme andre og deres vaner, da vi selv på ingen måder er hellige.

 

Bare det at være en del af magasinet og få lov til at forme det, er jeg ret så begejstret over!

 

Hvad glæder du dig allermest til at lære i Veras og sætte aftryk på?

Jeg har set rigtig meget frem til at videreformidle, hvad det egentlig er genbrug er og kan være. Derudover så glæder jeg mig helt exceptionelt til at sætte mit aftryk på Veras Magazine. Jeg kommer til at lære rigtig meget af den kreative proces som man er en del af, når man skal skabe noget og have noget nyt op at køre.

 

Hvorfor er Veras det nye sort?

Veras er det nye sort af den årsag, at der virkelig er kommet en hype omkring genbrug. Folk er blevet så meget mere opmærksomme på alle de goder det at shoppe brugt medfører: det er bæredygtigt, det er billigere og det er med til at bekæmpe overforbrug. Vi ser det også i langt højere grad i modebilledet, hvor det ikke er unormalt at alverdens fashionistaer er hoppet i en eller anden vintage Yves Saint Laurent kjole med det smukkeste print og vildeste 80’er snit. Ja, og så også bare det at tage på loppe hitter som aldrig før! Det er så fedt!

 

Har Veras ændret dine tøjvaner?

Næ, ikke rigtigt. Altså jeg er blevet meget mere opmærksom på mine tøjvaner, men det er ikke fordi de har ændret sig. Før jeg startede i Veras havde jeg en ekstrem forkærlighed for at shoppe brugt – særdeles i form af high-end og generelt bare vintage, og den kærlighed banker stadig stort i mit hjertet.

 

 

Hvad er dit bedste tip til bæredygtig shopping?

Bare gør det. Lad dig ikke skræmme af alle de gængse fordomme, der er, når det gælder genbrug. Ja, noget af det er beskidt og lugter, men det kan man gøre noget ved. Shop i de fine genbrugsbutikker i København for et højere kvalitetsniveau (heriblandt Veras of course), og hvis du vil undgå lugt og huller i tøjet. Gå efter genbrugbutikker uden for storbyen, hvis du vil spare penge. Tag på loppe, prut om prisen og gør et kup. Hmm. Og hvis du er til high-end som jeg, bør du helt sikkert tjekke Vestiaire Collective ud.

 

Hvad vil du som Veras dame være med til at ændre?

Det er jo nok lidt af en kliché, men jeg vil være med til at sprede det gode budskab og forhåbentlig gøre folk mere opmærksomme på deres forbrug.

 

Hvad er din funfact?

Jeg har i mine tidlige teenageår praktiseret en stilart, der kaldes ”cybergoth”. Go look it up og få dig et godt grin. Endvidere har jeg bachelor i teater- og performancestudier, hvilket en del bliver overrasket over, fordi det er teater og jeg er her. Hmm, jeg kan også lidt russisk.

 

Tre ord, som gør dig mindst ligeså optur som Veras?

Jeg går sætningens vej i stedet: jeg er en kjolefanatisk tatoveret blondi med en kæmpe passion for kunst og filosofiske tanker, der taler som en havnearbejder og elsker kolde øl og blomster.

 

Lad Kirstines genbrugsstil inspirere dig og følg hende på Instagram @kirstinemeylingvilladsen.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>