“Vi har fået en hel sæk tøj for 260 kr – det er jo hvad én bluse i H&M koster!” Det synes Aarhus om Veras Market

Det var med kriller i maven, at Veras damer i august ankom til Godsbanen i Aarhus. Vi afholdt Veras Market for første gang – og gud hvor vi dog elsker, hvor godt I tog imod os! Fra kl. 11 vrimlede det med smarte mennesker i den sejeste søndagsstil – klar på at smovse streetfood og finde genbrugsskatte. Med solen i fjæset, glade standholdere, som fik solgt max ud, og de lækreste loppegæster, der gjorde nogen geniale fund, har vi næsten ikke ku’ få hænderne ned!

 

Vi mødte så mange søde hoveder og fik en chitchat om genbrugskluns, forbrugsvaner og deres indtryk af Veras Market.


“Veras Market holder et vist niveau – vi elsker, at der ikke er så meget ragelse.”
Marie Amalie 15 år, Julie 14 år og Dorte 52 år

 

 

De 3 stilede damer tog køreturen fra Horsens søndag morgen for at ligge vej forbi Veras Market og spise lækker streetfood til frokost. Dorte og hendes to døtre gør genbrugsshoppingen til kvalitetstid og synes kombinationen af mad og oplevelse er rigtig fed! De gik alle 3 fra Godsbanen med en fornyet garderobe og var enige om, at de helt sikkert skal booke en stand til næste gang markedet går løs – for de har selv skabet fyldt med genbrug, som de shopper alle steder, de kommer.

 

Hvor kender I Veras Market fra? 

Marie Amalie og Julie: “Vi kender til det gennem Instagram og har set markedet under Buen. Og så skulle vi selvfølgelig forbi og tjekke det ud her i Aarhus!”

 

Har I fundet nogen gode ting? 

Alle: “Vi har fundet en hel sæk! Haha”

Marie Amalie og Julie: “Ja, vi har fået en hel sæk tøj for 260 kroner. Det er jo hvad én bluse i H&M koster!”

Dorte: “Jeg har også fundet mange ting og fået fornyet garderoben for ingen penge!”

 

Beskriv Veras Market med 3 ord

 

Alle: “Fedt, unikt og interesserant!”

 

 

Julies yndlingskøb hun fandt i Veras stand for sølle 30 kroner!

 

 

Marie Amalie var især vild med disse to fund: tørklæde og slippers til 20 kroner pr. del!

 

“Folk har gå-på mod omkring at shoppe genbrug og smider gerne bukserne foran alle for at prøve! ” Maria, 24 år

 

Maria (i midten), 24, læser historie og kommunikation i Aarhus. I sin stand på markedet fik hun selskab af sine to søde veninder. Sofie (tv), 21, studerer med Maria og hjalp hende med at sælge ud, mens Mathilde (th), 21, læser engelsk og joinede pigerne til loppesalg og søndagshygge!

 

Hvordan har dagen som sælger været? 

 

Maria: “Rigtig god! Jeg har fået solgt godt ud – her er mange tomme bøjler nu!”

 

Hvordan er din opfattelse af genbrugskulturen her i Aarhus? 

 

Maria: “Folk er blevet mere modige. De har gå-på mod omkring at shoppe genbrug og smider gerne bukserne foran alle for at prøve! Også selvom det kræver mere tid at finde det, man mangler. Ligesom på markedet her, er det fedt, at der også bliver gjort en oplevelse ud af genbrugsshoppingen, når det kombineres med mad og det sociale. Mine veninder kom for eksempel forbi!”

 

Sofie: “Ja – det er svært at gå i genbrugsbutikker, hvis man ikke har et naturligt flair for det. På et marked som dette, er man sikret damer med vis profil og stil.”

 

Mathilde: “Man kan mærke, at flere unge køber klimabevidst, og Veras Market er med til at gøre den form for shopping lettere!”

 

Beskriv Veras Market med 3 ord

Sofie: “Inspirerende – i løbet af sådan en dag, ser man så mange folk med mega sej take på en masse ting!”

 

Maria: “Socialt – det er mega hyggeligt, at ens veninder lige kommer forbi!”

 

Mathilde: “Overkommeligt – ingen rodebunker, ingen dårlige lufte, ikke beskidt!”

 

 

Sofie i sin nye vintage regnjakke for en sølle 50’er!

 

 

“Da jeg var mindre, fandt jeg de dyre mærker, som alle de rige forældre havde købt til deres børn i genbrugen!” Emma, 23 

 

Nanna og Emma, 23, er genbrugdamer med stort G! De har siden de tidlige teenageår gjort sig i at handle brugt fremfor nyt. Nanna studerer medievidenskab på AAU, og Emma rejser verden rundt, mens hun tar’ forskellige jobs.

 

Hvordan har dagen som sælgere været? 

 

Nanna: En virkelig god dag! Vi har fået solgt meget blandede sager – både high-street og genbrug! Vores tøj har solgt mega godt.

Vi køber også selv rigtig meget genbrug, så der er noget at tømme ud af! Ikke så meget i Aarhus, men mere i de små byer i Kirkens Korshær for eksempel.

Emma: Ja – jeg har selv boet i London, og der vrimler det også med gode fund.

 

Hvordan startede jeres forhold til genbrugstøj? 

Nanna: Jeg voksede op i Riiskov med velhavende venner, som tit blev forkælet af deres forældre med dyre mærker. Jeg ville senere finde de mærker som hittede i genbrugsbutikken til ingen penge!

Emma: Ja, jeg tror også det startede omkring efterskole-tiden. Da jeg var lille, blev jeg altid set skævt til, da jeg rendte rundt i en stor rød jakke. Nu er det blevet meget mere cool og normalt!

 

Beskriv Veras Market med 3 ord

 

Her er ikke så mange regler og så er alt bare SMART! Folk er smarte, de har smarte ting, stemningen er god og alle er glade.

 

 

TAK for al kærligheden Aarhus – hold jer opdateret på alle vores fremtidige markeder på Facebook

Kærligst,

Rebecca Vera & Veras damer

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>